trajectcontroleVLEZENBEEK: – De eerste trajectcontrole in Vlaams-Brabant wordt volgend jaar geïnstalleerd op de Lenniksebaan in Vlezenbeek (gewestweg).

De camera’s zouden geplaatst worden op de grens met het Brussels gewest in Anderlecht enerzijds en de Pedestraat in Vlezenbeek anderzijds.

De trajectcontroles maken deel uit van het cameraplan in Sint-Pieters-Leeuw.
Gespreid over drie jaar investeert het gemeentebestuur 500.000 euro in de plaatsing van achttien camera’s. De installatie van de trajectcontrole op de Lenniksebaan is de eerste stap. Camera’s registreren dan de snelheden van de voertuigen tussen twee punten. Bestuurders die een te snelle gemiddelde snelheid halen tussen de twee punten krijgen dan een boete.

Voorts wordt overwogen om ook trajectcontrole in te voeren op de Bergensesteenweg na de heraanleg van Zuun tot Negenmanneke.

Op de Humaniteitslaan in Ruisbroek en op de Postweg in Vlezenbeek worden bovendien zogenaamde ANPR-camera’s geïnstalleerd die automatisch nummerplaten scannen en herkennen. De camera’s moeten de criminaliteit een halt toeroepen en de verkeersveiligheid verbeteren.

%d bloggers liken dit: