SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag was het Coloma domein het decor voor de hoogdag van het Belgisch Trekpaard. Men hield er namelijk de Officiële prijskamp  Vlaams-Brabantse  trekpaarden  en een merriekeuring Vlaams-Brabant. Primeur dit jaar was het Vlaams veulenkampioenschap.
2014-09-28-trekpaarden-04 2014-09-28-trekpaarden-33
Voor het eerst richt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, via PEVA vzw Cultuurcentrum Coloma en in samenwerking met het stamboek van het Belgisch trekpaard een Vlaams veulenkampioenschap in dat opengesteld werd voor heel Vlaanderen. Men verkoos er de hengstveulen en merrieveulen van het jaar.

De 64 aanwezige hengstveulens en merries leverden een resem dagkampioenen op met als afsluiter de Vlaams-Brabantse kampioene 2014 Evita van ’t Costershof van fokker en eigenaar Johan Vereertbrugghen uit Opwijk.

Zoals steeds waren er ook tal van randanimaties voor kinderen voorzien. Met het mooie weer, en de massale opkomst,  was het dan ook aanschuiven voor het vliegend tapijt, de Zeeuwse paardenmolen, een ritje hoog op een paardenrug,…
2014-09-28-trekpaarden-24
De dag werd voor de kinderen afgesloten met een Live-optreden van de Studio 100 groep “DE BENDE” – Nasrien en Arne brachten er hits 4 kids.

Julien Steens zorgde voor onderstaande foto-reportage:

Deze diashow vereist JavaScript.


De kampioenstitels waren voor :
– Hengstveulens 1 jaar: Jim van de Fonteine (v. Matteo van ’t Rietenhof) van Dominique Van Riet uit Londerzeel
– Merrieveulens 1 jaar: Fie van ’t Rietenhof (v. Matteo van ’t Rietenhof) van Dominique Van Riet uit Londerzeel
– Merries van 2 en 3 jaar: Olga van de Waaienberg (v. Matteo van ’t Rietenhof) van Dominique Van Riet uit Londerzeel
– Merries 4 jaar en ouder: Evita van ’t Costershof (v. Iwan van Wooldink) van Johan Vereertbrugghen uit Opwijk
Meer info: www.brabantsekwekers.bewww.trekpaard.be

%d bloggers liken dit: