BELGIË / VLEZENBEEK: – Vlaams-Brabantse fruittelers nemen heft in eigen handen en rollen landelijke bewustmakingscampagne uit ‘Snoep zelfstandig, EET MEER PEER!’
2014-09-11-eet-meer-peer
Naar aanleiding van de Russische boycot tegen een brede waaier land- en tuinbouwproducten is er momenteel onder meer een overschot aan Belgische peren. Het zou echter jammer zijn indien de oogst, die dit jaar van zeer goede kwaliteit is, door de boycot deels verloren zou gaan. Daarom zoeken de fruittelers naar afzetalternatieven. De thuisverkoop van fruit aan een zeer gunstige prijs in de eigen buurt is daar één van. De landelijke actie ‘Snoep zelfstandig, EET MEER PEER!’ heeft als doel de consument bewust te maken dat het kopen van lokale producten op dit ogenblik nog meer voordelen biedt voor zowel consument als producent. Ook heel wat Vlaams-Brabantse fruittelers nemen aan de actie deel.

Uit Vlezenbeek neemt Fruitkwekerij Sylvain en Martine aan Konijnestraat 64 deel aan de actie.
Tel. 02 569 08 49, big_boelie@hotmail.com
Openingstijden: alle dagen van 8.30u tot 18u. Zondag gesloten.
Assortiment: verschillende soorten peren en Jonagold appel.

Nog voor de officiële lancering van de campagne hebben ruim 50 fruitbedrijven uit alle Vlaamse provincies zich achter de campagne ‘Snoep zelfstandig, EET MEER PEER!’ geschaard. Zij krijgen kosteloos nuttige marketingadviezen om de directe verkoop aan consumenten te stimuleren.

De actie kan ook op sympathie rekenen van zowel landbouwgerelateerde als niet-agrarische organisaties. Onder andere Agora Group, Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond en VLAM helpen meer ruchtbaarheid te geven aan de bewustmakingscampagne.

In ons land worden jaarlijks slechts 2 kg peren per persoon gegeten. Dat is relatief weinig want in Spanje bijvoorbeeld is dat het tienvoudige. Er is dus nog heel wat marge. Net daarom lanceren we de nationale perenverkoopdagen”, zegt Marc Pairon, initiatiefnemer van de campagne. “De campagne is niet gericht tegen de veilingen of supermarkten maar wil bijdragen tot meer consumptie van land- en tuinbouwproducten uit eigen land. De peer wordt bij deze als symbool gebruikt. Laten wij echter niet vergeten dat er tal van andere producten zijn – varkensvlees, appels, tomaten, paprika’s… – die eveneens te lijden hebben onder de Russische boycotmaatregel.
Hij voegt eraan toe: “Met behulp van een eenvoudige en efficiënte marketingcampagne is het voor veel Belgische fruitkwekers niet zo moeilijk om een aantrekkelijke thuisverkoop op te starten of de huidige directe verkoop aan particulieren te verveelvoudigen. In de praktijk blijkt trouwens dat onze telers op heel wat sympathie van de bevolking kunnen rekenen.”

De lijst van fruitbedrijven die aan de campagne deelnemen, kan geraadpleegd worden via de campagnewebsite. De Facebook-pagina ‘EET MEER PEER’ is inmiddels ook online op www.eetmeerpeer.be

%d bloggers liken dit: