VLEZENBEEK: – Revalidatiepatiënt Francis Demel heeft zaterdag deelgenomen aan de “4de Climbing for Life” en heeft hiervoor de gevreesde Col du Tourmalet bedwongen. Hij deed dit niet alleen, maar met de hulp en begeleiding van een team van verpleegkundigen, leerkrachten, en therapeuten van het revalidatieziekenhuis Inkendaal uit Vlezenbeek.
Francis komt heden, vijftien jaar na zijn ongeval, nog altijd revalideren in Inkendaal. De voorbije jaren heeft hij er tijdens de revalidatie terug leren praten, stappen en bewegen. Nu nog is zijn rechterkant deels verlamd.

2014-08-31-francis_archief
De 2115 meter hoge bergpas is zonder twijfel één van de populairste en meest gevreesde bergen in de Tour De France.
In totaal 2.300 sportievelingen, in hoofdzaak fietsers maar ook 120 lopers, hebben zaterdag in de Franse Pyreneeën de Col du Tourmalet bedwongen.
Ook de twintig deelnemende astma- en mucopatiënten, die een half jaar intensief begeleid en voorbereid werden, volbrachten de 19 kilometer lange beklimming – en vervolgens de afdaling – van de legendarische Tourcol.
Francis Demel deed deze prachtprestatie in een tijd van: 1:51:04. Proficiat!

Meer info:www.climbingforlife.bewww.inkendaal.be

%d bloggers liken dit: