VLEZENBEEK: Hoebelbike organiseerde vanavond zijn “9e Avond – en Nacht MTB” tochten. Door de regenval van de voorbije 24 uren kregen de mountainbikers heel wat zware modder stukken te verduren tijdens hun tochten. Hier en daar paste de organisatie daarom ook het parcours licht aan.
Toch melden zich 320 deelnemers voor de tochten van 30 – 40 km, waarmee duidelijk bewezen is dat iedereen graag naar de Hoebelbike komt.

2014-08-08-hoebelbike_avond_20
Traditioneel werd er ook dit jaar door Café De Linde gefietst al kwam men dit jaar door het nieuwe parcours via de achterdeur binnen en reed men langs de voordeur buiten. Al dan niet natuurlijk met een tussenstop aan de toog.

2014-08-08-hoebelbike_avond_11De “Hel van Vlezenbeek”.
Elk jaar is het voor de deelnemers weer uitkijken welk speciaal parcours Pierre Demesmaeker van InterArbo op zijn terrein uitgewerkt heeft.
Het begon jaren geleden met een wasbord, daarna kwam de slangenkuil en ondertussen kan men spreken van een echt avonturen parcours. Op drie plaatsen kan je zelf reeds kiezen tussen “Veu d’ECHTE (hard)” en “PIWI’s (soft).
Degene die vanavond voor d’echte kozen maakten door het modderige parcours kennis met “De Hel van Vlezenbeek”. Door de gladde modder ondergrond werden de hindernissen nog net dat ietsje zwaarder. Gelukkig kon men na deze beproeving zich tegoed doen aan de rijk gevulde bevoorrading om over de ervaring na te praten alvorens de tocht verder te zetten.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Aan de aankomst kreeg elke deelnemer nog een Goodie bag en een gratis Faro van Lindemans die velen zich lieten smaken.
De organisatie zorgde ook voor een primeur. Op een Tv scherm kon men live beelden van de doortocht in café de Linde bekijken.
Verscheiden rijders vertelden ons dat ze zondag terug van de partij zullen zijn voor de dagtochten.

zondag 10 augustus 2014: 18e MTB-Toertocht
Inschrijving 30 – 40 km. tussen 07.00 en 10.00 uur – 5 euro (1 bevoorradingen)
Inschrijving 55 km. tussen 07.00 en 10.00 uur – 6 euro (2 bevoorrading)
Inschrijving 70 – 85 km. tussen 07.00 en 09.00 uur – 8 euro (resp. 3 – 4 bevoorradingen)
Meer info: www.hoebelbike.be

%d bloggers liken dit: