2014-07-04-taxusSINT-PIETERS-LEEUW: – Taxus is belangrijk voor de aanmaak van medicijnen tegen borstkanker en baarmoederkanker. In Sint-Pieters-Leeuw kunnen inwoners voor de inzameling van taxussnoeisel beroep doen op de firma Bioagrico.

Mensen met een voldoende grote haag (40 m) kunnen hen vragen om de haag te komen snoeien. De betreffende haag moet jaarlijks gesnoeid zijn. Het moet gaan om de frisgroene, éénjarige twijgen en het snoeien moet plaatsvinden in de periode van 20 juni tot eind september. Je kan dit aanvragen via de website http://www.bioagrico.be of op het telefoonnummer 02 361 23 27. Bioagrico heeft bovendien een loods gelegen aan de Bergensesteenweg 415 in Halle waar mensen hun taxussnoeisel gratis kunnen afleveren. Het snoeisel dient van goede kwaliteit (enkel éénjarig snoeihout) en dagvers te zijn!”

%d bloggers liken dit: