2014-05-14-archieffoto2013_kaarskensprocessieSINT-LAUREINS-BERCHEM: – Zestig jaar geleden, in 1954, werd de kaarskensprocessie voor het eerst uitgestuurd naar aanleiding van een door Rome uitgeroepen Maria-jaar. Sindsdien trekt men elk jaar op 31 mei door de landelijke wegen en langs de eeuwenoude kapelletjes van Sint-Laureins-Berchem.
De laatste jaren groeide de processie uit tot een heus evenement waarbij de kerk prachtig wordt versierd en de optocht steeds meer sympathisanten lokt.

Traditiegetrouw wordt de processie opgeluisterd door de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia uit Sint-Pieters-Leeuw, de ruiters van De Leeuwse Ridders en het zangensemble Akkoord uit Vlezenbeek.

Dit jaar vindt de eucharistieviering in de Sint-Laurentiuskerk plaats op zaterdag 31 mei om 20 uur, gevolgd door de processie een uur later. Na de processie kunnen we genieten van Bourgondische lekkernijen uit onze streek. Plaats van afspraak is het Molenborre-centrum, waar er wordt nagepraat bij streekbieren en de ondertussen bekende kramiek met ‘ballekens’.

Foto van de stichters “Mariacomiteit” uit 1964 bij de viering van de tiende verjaardag van de kaarskensprocessie.
Foto van de stichters “Mariacomiteit” uit 1964 bij de viering van de tiende verjaardag van de kaarskensprocessie.
%d bloggers liken dit: