herdenking_1914-1918_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de herdenking van de Groote Oorlog organiseert de dienst Toerisme en Erfgoed van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in samenwerking met een werkgroep van vrijwilligers, de Gemeentelijke Werkgroep voor Heem- en Volkskunde en de Leeuwse Erfgoedcel, van 16 november tot 17 december 2014 een tentoonstelling ‘Leeuw in WO I’ in Cultuurcentrum Coloma.

De Leeuwse erfgoedcel vraagt inwoners mee te werken door foto’s, affiches, documenten, voorwerpen die te maken hebben met de oorlogsjaren in Groot-Leeuw,te laten scannen, uit te lenen of te Leeuwse-Erfgoedcel_logoschenken.
.
Meer info: dienst Erfgoed T 02 371 22 62, toerisme@sint-pieters-leeuw.be


Tentoonstelling Leeuwse Erfgoedcel: “schatten van foto’s” in LDC Negenhof.

2014-02-14-fotoTentoonstelling-erfgoedcel_zilverlinde_02Nog tot 6 juni 2014 zijn in LDC Negenhof een 25tal  uitvergrotingen te bewonderen van foto’s van het vroegere Sint-Pieters-Leeuw die de inwoners het afgelopen jaar bij de Leeuwse Erfgoedcel binnenbrachten of afstonden.

Op 15 mei 2014 is Patrick Huybrechts van de Leeuwse Erfgoedcel te gast in lokaal Dienstencentrum Negenhof.
vanaf 14u kan iedereen die thuis foto’s heeft die iets vertellen over het verleden van onze gemeente deze ter plaatse laten scannen. U krijgt de foto’s onmiddellijk terug mee.

Meer info: Patrick Huybrechts via 0497/51 68 71 of kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be .

%d bloggers liken dit: