VLEZENBEEK: – Dit jaar vindt de 32ste editie van de Vlezenbeekse Aardbeienjogging plaats op zondag 8 juni 2014, Pinksterzondag.
Voor onze sportieve bewoners en heel veel joggers uit het Pajottenland is het steeds een dag om naar uit te kijken. Ook dit jaar kan de vereniging weer beroep doen op een 60-tal enthousiaste medewerkers en talrijke sponsors, zonder wie dit groots sportevenement niet kan doorgaan. Maar er zijn ook heel wat nieuwigheden.
2013-06-09-aardbeienjogging_04

Jan Quinart vertelt er ons meer over:

Omdat onze samenleving met grote snelheid verandert, en de informatie- en communicatietechnologie in alle geledingen van de maatschappij oprukt, kon onze Aardbeienjogging niet achterblijven.

Joggers gaan lopen voor de fun. Sommigen dagelijks, anderen minstens één maal per week. Om zich van hun conditie te vergewissen willen joggers maar al te graag hun tijden kennen. De Aardbeienjogging is zo’n ijkpunt in het leven van de lange afstandsloper. Reeds meer dan 30 jaar is de omloop (quasi) ongewijzigd, nl. rondjes van 7 km met inbegrip van enkele offroad wegjes en nijdige hellingen oftewel kuitenbijters. Vanaf de eerste editie werd een uitslag bekend gemaakt die de tijden aangaf , en dit voor alle deelnemers. Voor de techneuten onder onze lezers : in de jaren 80 gebeurde de input en de verwerking, op een dbase III programma. Sinds de jaren ‘90 werd overgegaan op een performanter Access programma. Met de groei van het aantal deelnemers tot meer dan zeshonderd werd de input de laatste jaren uitgevoerd door 3 teams van 2 personen. Dit werk dient zeer secuur te gebeuren en dit terwijl, letterlijk, de klok tikt. De tijdsopname van de deelnemers werd tot vorig jaar, en dit sinds de eerste editie, uitgevoerd door een ingehuurde firma. Nadat de deelnemers aangekomen zijn werden in het database programma ook de tijden ingevoerd, alweer een taak voor enkele heel geconcentreerde personen. Doordat de mensen van de tijdsopname vorig jaar met hun activiteiten stopten was het moment aangekomen om de Aardbeienjogging te gaan aanpassen aan de nieuwe tijd.

Webgebaseerde tijdsregistratie
Sinds meer dan een jaar broedden enkele bestuursleden op het verbeteren van het ingave- en verwerkingssysteem. Hulp werd er buiten de vereniging gevonden bij Carl Anckaert die een webgebaseerd programma ontwikkelde voor de tijdsopname. Van elke deelnemer die in juni over de aankomstlijn zal lopen wordt het borstnummer ingetikt. Dit nummer wordt direct aan de tijd gelinkt en opgeslagen, via het internet, op een server. Met behulp van een paar laptop computers zal het geheel van de input verwezenlijkt worden en kunnen de inputteams van vroeger ingezet worden voor andere taken.

2014-06-08-affiche_32ste-aardbeienjoggingOnline inschrijving
Een andere vernieuwing is de activering van de website www.aardbeienjogging.be door er vanaf dit jaar een online inschrijving aan toe te voegen. Webontwikkelaar Bert Nys gaf onze website een nieuw en professioneel kleedje waardoor ook inschrijvingen mogelijk werden. De inschrijving via de website versnelt het inschrijvingsproces voor de start van de wedstrijd. De deelnemer dient alleen nog bij aankomst te betalen en het nummer kan direct aan de jogger uitgereikt worden.
Om de online inschrijving te promoten krijgt de internaut-jogger een korting op het inschrijvingsbedrag, nl. 5 euro via voorinschrijving i.p.v. 6 euro bij het ter plaatse inschrijven.

Facebook
Tot slot is de Aardbeienjogging ook aanwezig op Facebook. Op dit ogenblijk zijn er reeds tientallen volgers die de Aardbeienjogging een warm hart toedragen en die o.a. kunnen genieten van foto’s van vorige edities. Kom gerust eens kijken en zet er je bevindingen, foto’s en tips gerust bij. Het zal duidelijk zijn dat uit deze ingrepen belangrijke voordelen voortvloeien : minder personeel nodig voor de tijdsregistratie, snellere en meer accurate uitslagen en een modernere sfeer.

De Werkgroep is ervan overtuigd dat met deze initiatieven een grote stap gezet is om de Aardbeienjogging een extra impuls te geven waardoor de wedstrijd nog vele jaren kan plaatsvinden.

Zie ook ons artikel van vorig jaar bij de 31ste editie met foto- en videoreportage – klik hier

%d bloggers liken dit: