verkiezingen-stemmen-potloodZUUN / REGIO: – Op 25 mei trekken we naar de stembus. Er wordt die dag tegelijkertijd gestemd voor het Vlaams, het Federaal en het Europees Parlement. Op zaterdag 3 mei 2014 organiseren de jongerenpartijen van de streek een politieke speeddate naar aanloop van de verkiezingen in Zonnig Leven te Zuun.

De politieke jongerenorganisaties uit Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw willen jongere en oudere inwoners uit de regio op een aantrekkelijke manier informeren over de komende verkiezingen. Daarom organiseren Jong VLD Halle, Jonge Liberale Leeuwen, Jong N-VA Zenneland, Jongsocialisten Halle, Jong CD&V Halle, Jong GROEN en Jong Vlaams-Belang een speeddate met politici. Ook Denktank Halle, een politiek neutrale organisatie die de maatschappij wil ondersteunen door campagnes en activiteiten te organiseren, zet haar schouders onder dit initiatief.

Van Links naar Rechts, BOVEN: Liana Picard, Philippe Maes, Tine Bigaré, Nele Lejon, ONDER: Sarah van Hassel, Sven Pletincx, Nicolas Cornil, Mathias Pierquin, Manly Callewaert
Van Links naar Rechts, BOVEN: Liana Picard, Philippe Maes, Tine Bigaré, Nele Lejon, ONDER: Sarah van Hassel, Sven Pletincx, Nicolas Cornil, Mathias Pierquin, Manly Callewaert

De avond bestaat uit twee delen. In het eerste deel ligt de nadruk op algemene informatie over de verkiezingen en worden de verschillende partijen kort voorgesteld.

Het tweede deel van de avond staat in het teken van de dialoog tussen de aanwezigen en politici, via een speeddate. Dankzij het doorschuifsysteem van de speeddate kan het publiek in kleine groepjes kennismaken met de standpunten van de zes aanwezige politieke partijen. Elke partij zal twee vertegenwoordigers afvaardigen, die in gesprek gaan met de deelnemers.

De politieke duo’s met wie gedatet kan worden zijn:
– Peter Van Rompuy en Tom Vandenkendelaere (CD&V)
– Ben Weyts en Ralph Packet (N-VA)
– Kopstuk (nog niet bevestigd) en Filip Moons (Open Vld)
– Katia Segers en Nora Mouallali (Sp.a)
– Dieter Van Besien en Bram Vandenbroecke (Groen)
– Joris Van Hautem en Klaas Slootmans (Vlaams-Belang)

Practica:
zaterdag 3 mei 2014 om 19.30 (start om 20u).
Zaal Zonnig Leven, Jan Vanderstraetenstraat 198 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

%d bloggers liken dit: