SINT-PIETERS-LEEUW: – Het reeds 2 jaar leegstaande rusthuis Wilgenhof in het centrum van de gemeente zal tijdens de paasvakantie worden afgebroken. Na de sloop komt er een tijdelijke parking.
2014-02-28-wilgenhof_01 2014-02-28-wilgenhof_02
De werken starten tijdens de paasvakantie om zo weinig mogelijk hinder te bezorgen aan de scholen in de omgeving. Na de paasvakantie zal het terrein ingericht zijn als tijdelijke parkeergelegenheid voor 118 voertuigen.

OCMW-voorzitter Paul Defranc: “Aangezien de jaarlijkse kosten voor de instandhouding van het oude gebouw te hoog oplopen en een herbestemming na verbouwingswerken niet kan voldoen aan de moderne eisen van een nieuw pand, werd beslist het leegstaande Wilgenhof versneld te slopen.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit : “De parking zal er wel een viertal jaren liggen, want tegen de zomer van 2014 willen we met het bestuur beslissen wat we gaan doen met dat laatste grote terrein binnen het centrum van de gemeente. Eer men zal beginnen bouwen zullen er wel enkele jaren verlopen zijn. Er zijn al verschillende ideeën rond. De knoop wordt in de zomer doorgehakt. Het slopen en herinrichten tot parking gaat door dezelfde firma gebeuren en dat onmiddellijk na het slopen.
2014-02-28-wilgenhof_03 2014-02-28-wilgenhof_04

%d bloggers liken dit: