logo-davidsfondsNEGENMANNEKE: – Vrijdag 28 februari 2014 om 20.00 uur organiseert Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw een ” filosofisch café “, gemodereerd door Guido Vanbelle. “

In wisselende groepen van 4 personen worden concrete vragen of problemen benaderd op een filosofische manier om zo toch tot concrete inzichten te komen.
Breng daarom gewoon heldere hersenen mee en een open geest die ook luistert naar de buurman.
Na wat oefenen starten we met de hoofdbrok van de avond en gaan we op zoek naar de “kernen” van stress en daarmee samengaand van de tegenpool rust.
Het schenkt ons een ongebruikelijke invalshoek, die misschien juist daarom verhelderend en verfrissend werkt en ons anders laat aankijken tegen problemen die we als “evident” aanvoelen.
Het is dus een “doe-activiteit” – de aanwezigen werken actief mee.

Guido Vanbelle stuurt ons in dit verhaal de juiste baan op, dan is het aan ons. Guido is op dit vlak een geoefende deskundige. Zelf omschrijft hij het als een uit de hand gelopen hobby. Praktische filosofie zoekt naar methoden om te komen tot juiste beslissingen, genomen op het juiste moment, om te leren omgaan met tijd zodat men ook tijdsdruk kan voorblijven, om te leren handelen naar de waarden die men zelf denkt te hanteren enz.
Mensen beschikken over veel meer ervaring dan ze zelf vermoeden, de kunst bestaat erin deze kennis vrij te maken.
Deelname is gratis. Breng wel pen en papier mee…
Waar: Parochiecentrum Negenmanneke Cafeetje, Sint-Pieters-Leeuw
Wanneer: vrij 28/02/14 om 20:00
Contact:hugo.desmeth@telenet.be

%d bloggers liken dit: