bouwen-aan-Vlaams-Brabant_logoVLAAMS-BRABANT: – De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde een gewijzigd subsidiereglement voor de inrichting van jeugdvriendelijke openbare ruimten goed.
Het nieuwe reglement legt meer nadruk op de speel- en ontwikkelingskansen voor kinderen in een natuurlijke en avontuurlijke omgeving.  Steeds meer lokale besturen kiezen bij de inrichting van hun ruimte voor jeugd voor natuurlijke en duurzame materialen.

We komen met het vernieuwde reglement tegemoet aan de stijgende vraag naar groene en avontuurlijke speel- en ontmoetingsruimte. De focus van het reglement ligt nu meer op speel- en ontwikkelingskansen voor kinderen in een natuurlijke en avontuurlijke omgeving’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd en duurzaamheid. ‘Maar participatie blijft nog steeds belangrijk. Een project komt enkel in aanmerking voor subsidies als de gemeente kan aantonen dat jongeren mee gestalte hebben gegeven aan het ontwerp van een speelterrein of ontmoetingsplek’.

%d bloggers liken dit: