ZUUN: – Naar jaarlijkse gewoonte hebben de kinderen van de Sint-Lutgardisparochie uit Zuun zich weer bij gelegenheid van Driekoningen ingezet voor het project van hun vroegere juf Katrien, de Rainbow4kids primaryschool in Ukunda (Kenia).

2014-01-06-sterzingen-Zuun_01De kinderen van de catechese begonnen er reeds op zaterdag aan. Samen met hun catechisten vroegen zij de klanten van Colruyt op de Bergensesteenweg om wat geld in hun bussen te steken. Bij terugkeer in het parochiecentrum kregen zij nog een lekkere pannenkoek en werd het geld geteld. Zij haalden het mooie bedrag van 160 euro bijeen.

Op zondagmorgen waren de kinderen van de Huppelhoek aan de beurt. Op de foto’s kun je zien dat ze met een zevental waren, koningen en koninginnen. En wat ten zeerste op prijs werd gesteld was de aanwezigheid van juf Katrien samen met juf Vera, die ook deel uitmaakt van het Rainbow team. Voor Katrien was het een mooie gelegenheid om nog met oud-leerlingen, ouders en grootouders een babbeltje te maken.
Tijdens de viering kwamen de kinderen samen in de weekkapel en mochten aan Katrien en Vera vragen stellen over het project. Op de foto kunt u zien met hoeveel interesse en aandacht ze luisterden.

Deze diashow vereist JavaScript.


Na afloop van de viering, was het spannendste moment voor de kinderen aangebroken, namelijk het tellen van het bijeen gezongen geld. Er werd gehoopt om toch minstens 345 euro te kunnen tellen, want zoveel was er nodig om hun drie sponsorkindjes weer een jaar lang te kunnen laten genieten van een lekker ontbijt en ’s middags van een warme lunch.
Groot was dan ook de verbazing van de kinderen dat als alles geteld was, er maar liefst 594 euro en wat centjes waren geteld. Een van de aanwezige heeft het bedrag dan spontaan afgerond tot 600 euro.

Dankzij de inzet van deze kinderen, zowel zaterdag als zondag, konden zij Katrien een heel mooi bedrag van 760 euro meegeven. Niet alleen Sherleen, Stellah en Bwarihi, maar ook al de andere leerlingen van de school zullen kunnen genieten van deze gift. Morgen 7 januari begint het nieuwe schooljaar en net als bij ons is er dan altijd wel iets nodig op de school. Denk maar aan nieuwe schoolboeken, schrijfgerief, schriften …
Vanuit de parochie danken wij heel hartelijk iedereen die dit mooie initiatief hebben georganiseerd en gesteund. Heel hartelijk bedankt, jullie waren weer geweldig.

Mama Rainbow bezorgde ons ondertussen deze dankbrief: ‘Lieve koningen en koninginnen van de Huppelhoek, ontzettend bedankt!! Dankzij jullie inzet hebben jullie de mensen van Zuun weer kunnen overtuigen om geld in de ‘rainbow4kids‘ collecte bus te steken. In totaal 760 euro!!! Morgen begint ons nieuw Keniaans schooljaar en ik verlang al om het leuke nieuws te vertellen. Want dankzij jullie kunnen niet alleen Sherleen, Stellah en Bwarihi weer gesponsord worden, maar kunnen we ook nog leerboeken aankopen voor onze Keniaanse schoolkinderen. Dank U wel – Asante sana!

Tekst en foto’s: Wim Zeeuwe – Meer info: www.rainbow4kids.be

%d bloggers liken dit: