SINT-PIETERS-LEEUW: – Op donderdag 5 december 2013 vergaderde de Algemene Vergadering van de nieuwe PEVA (= Privaatrechtelijk Extern Verzelfstandigd Agentschap) vzw Cultuurcentrum Coloma voor de eerste keer in de raadzaal van het gemeentehuis. 20 gebruikers uit de cultuur-, senioren- en jeugdraad kwamen er samen met 5 deskundigen en 3 vertegenwoordigers van de gemeenteraad. Samen richtten ze de nieuwe vereniging op en keurden de statuten goed. De gemeenteraad had eerder al 7 afgevaardigden uit de meerderheid en 6 afgevaardigden uit de minderheid aangeduid voor de Raad van Bestuur.
2013-12-05-eerste-algemene-vergadering_PEVA_SINT-PIETERS-LEEUW
De Algemene Vergadering van vanavond vulde de Raad van Bestuur van CC Coloma verder aan met 12 gebruikers/deskundigen. Naast 5 deskundigen, verkozen zij 7 gebruikers om deel uit te maken van de nieuwe Raad van Bestuur.
De Algemene Vergadering zal twee maal per jaar samenkomen en de Raad van Bestuur vier maal.
De eerste vergadering van de Raad van Bestuur zal doorgaan op maandag 16 december om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
Voorzitter van de vereniging en schepen van Cultuur, Jan Desmeth: “Laten we beklemtonen dat de PEVA geen doel op zich is, maar een instrument om het ambitieuze cultuurbeleid, dat we allen delen, vorm te geven, in samenspraak met de verenigingen.”

De Raad van Bestuur van PEVA vzw Cultuurcentrum Coloma is als volgt samengesteld:
– De 7 vertegenwoordigers van de meerderheidsfractie zijn Jan Desmeth (voorzitter – N-VA), Nicole Billens (N-VA), Gust Crabbe (N-VA), Kim Paesmans (N-VA), Hilde Van Impe (CD&V), Raymond Stiens (CD&V) en Wim Peeters (CD&V).
– De 6 vertegenwoordigers van de minderheidsfracties zijn Alain Carremans (Open Vld), Hilde Lanckmans (Vlaams Belang), Jenny Sleeuwaegen (Groen), Françoise Vandersteen (sp.a), Lydie De Smet (PF) en Jean Cornand (PF).
– De 5 deskundigen zijn Luc Bohez, Wouter De Craen, Evi Frans, Walter Gansemans en Loes Dedobbeleer.
2013-12-05-PEVA_deskundigen

– De 7 gebruikers zijn Willy Arens, Hubert Avaux, Gilbert Pické, Jeroen Tiebout,  Roger Troucheau, Magda Van Cutsem en  Jeanne Van Nechel. Verder zetelen nog 13 gebruikers in de Algemene Vergadering, zijnde Liliane Février, André Van Lathem, Denise Thomaes, Francis Van Hassel, Geert De Peyper, Lieve Steens, Paul Remon, Gilbert Van Grimbergen, Gerrit Decock, Katrien Monteyne, Thomas van Riet, André Mousti en Pierre Van Obbergen.

2013-12-05-PEVA_gebruikers
De gemeenteraad wordt in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door Jan Desmeth (voorzitter – N-VA), Hilde Van Impe (CD&V) en Gust Crabbe (N-VA).
2013-12-05-PEVA_

%d bloggers liken dit: