2013-12-01-foto-JNM-BrusselREGIO: – Op zondag 1 december voerden jongeren van JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) actie tegen de verbreding van de ring. Ze pikken het niet dat de Vlaamse overheid een groen imago probeert hoog te houden met haar reclameborden voor de ecologische bermen langs de ring en tegelijkertijd deze ring wil verbreden. Daarom vervingen zij de slogan op de borden door het eerlijkere “Kijk, hier werken wij aan meer rijstroken = meer auto’s, meer file, meer fijn stof.”

In tijden van klimaatopwarming is meer auto’s naar de ring lokken geen oplossing. In tijden waarin astma hoogtij viert, is extra fijn stof voor de 1 miljoen bewoners rond de ring geen oplossing. In tijden van ongezien biodiversiteitsverlies is meer beton geen oplossing,” klinkt het bij JNM. De jeugdbeweging pleit voor beleidsmaatregelen die mensen stimuleren om de auto achterwege te laten zoals promotie van carpoolen, slimme kilometerheffing en low emission zones. Zij zien dit als de enige weg naar een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

%d bloggers liken dit: