logo_vlaams-brabantVLAAMS-BRABANT: – De raad van de provincie Vlaams-Brabant schafte het reglement voor de financiële bijdrage in de telefoonkosten voor geïsoleerde personen met een handicap en ouderen en het subsidiereglement voor erkende diensten gezinszorg af.

Deze beslissingen hebben we genomen in het kader van de interne staatshervorming’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. ‘De Vlaamse overheid staat niet langer toe dat de provincies individuele premies geven voor welzijnsbeleid. We kenden deze telefoonbijdrage toe sinds 1972. In 2012 werden er 2.675 premies uitbetaald, in 2013 werden al 2.102 premies toegekend. Het sociaal tarief dat deze mensen genieten bij de telefonieleveranciers blijft ongewijzigd. Naast de afschaffing van de telefoonbijdrage, moeten we ook de steun aan de diensten voor gezinszorg stoppen. In 2013 kregen 26 OCMW’s en 9 private organisaties steun voor hun diensten gezinszorg, samen goed voor jaarlijks 850.000 euro. Vlaanderen zal dit engagement overnemen. We blijven ons wel inzetten voor meer welzijn in onze provincie. De vier investeringsreglementen voor kinderopvang, personen met een handicap, bijzondere jeugdbijstand en dagopvanginitiatieven zullen in 2014 en volgende jaren verdergezet worden’.

%d bloggers liken dit: