SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE – Vanavond hebben de gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw en Halle de heraangelegde  Brabantsebaan / Gaasbeeksesteenweg ingewandeld samen met de buurtbewoners. 
2013-09-11-doorknippen-lint_anim
De Brabantsebaan / Gaasbeeksesteenweg is een secundaire verbindingsweg tussen Halle en Vlezenbeek, Gaasbeek, Anderlecht gelegen in een landelijk landschap.

Bart Keymolen, schepen van openbare werken: ‘Bij het ontwerp is rekening gehouden dat deze weg ook intens gebruikt wordt door landbouwvoertuigen. Men heeft de bestaande kasseiverharding herbruikt, dit maal op een schraal beton fundering. Tevens werd langs beide buitenzijden van de weg een ter plaatse gegoten kantstrook aangelegd om de stabiliteit van de rijweg aanzienlijk te verhogen. Deze kantstrook heeft een breedte van 70cm hetgeen het comfort voor de fietsers eveneens verhoogd. 
Dit project behoorde vorig jaar hierdoor tot de 17 genomineerde projecten voor de verkiezing van fietsgemeente/fietsstad 2012.’
2013-09-11plan--fase1_Bart
De volgende fase die in de zomer van 2014 zou moeten kunnen starten omvat het stuk weg tussen de kruising van de Pepingesteenweg met de Brabantsebaan / Gaasbeeksesteenweg (ter hoogte van site 250) richting Halle.

Bart Keymolen, schepen van openbare werken: ‘ De bedoeling is dat ook die fase even mooi wordt als het reeds gerealiseerde deel. Aan het kruispunt van de Pepingesteenweg met de Brabantsebaan gaan we het groene eilandje wegnemen om er een asverlegging in de baan aan te brengen. We willen hiermee de snelheid van de voertuigen omlaag halen om het veiliger te maken voor de fietsers.
2013-09-11-inwandeling-buurtbewoners_anim
Na de toespraken konden de buurtbewoners de plannen van de volgende fase reeds bekijken en kregen ze van aannemer Dekempeneer op al hun vragen een antwoord.

%d bloggers liken dit: