vereniging-in-de-kijker_Jeugd-Rode-Kruis_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Voor veel verenigingen start in september het werkjaar 2013-2014. Wij plaatsen de verenigingen uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten “in de kijker”.

vandaag “Jeugd Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw”

Heel simpel uitgelegd is Jeugd Rode Kruis een jeugdbewegingg net zoals Chiro, Scouts en KLJ met het kleine extraatje dat het Jeugd Rode Kruis nog EHBO cursussen geeft aan kinderen. De werking kan je opdelen in 2 grote delen;

Langs de ene kant spreken ze om de twee weken op zaterdag af voor leuke activiteiten. Dit kan gaan van een film te kijken, tot schaatsen, maar ook activiteiten zoals een zoektocht, één tegen allen, enz.
Het leuke aan deze activiteiten is dat deze volledig gratis zijn! Soms vragen we een kleine vergoeding van 5 euro voor vervoer, wanneer de activiteit niet plaatsvindt aan ons lokaal. Iedereen is welkom!
Wij gaan net zoals de andere jeugdbewegingen op zomerkamp. Dit doen we elk jaar in augustus.

Langs de andere kant heb je de EHBO cursus, elk jaar organiseren wij EHBO cursussen. Er zijn twee cursussen:
Het Helpertje, geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar, en de Junior Helper voor kinderen van 13 tot 15 jaar.
Tijdens zo een cursus leggen we op een speelse wijze de theorie, maar ook de praktijk uit van de EHBO. Deze cursussen gaan steeds door in het Colomakasteel.

Nog vragen? Of meer weten? Aarzel niet om ons te contacteren via jrk-spl@hotmail.com

%d bloggers liken dit: