2013-08-12-trofee-enec-2013RUISBROEK: – De tweede etappe van de Eneco Tour rijdt dinsdag 13 augustus 2013 rond 15.45 uur door Ruisbroek.

De negende editie van de Eneco Tour wordt verreden van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus 2013. Deze rittenkoers is een onderdeel van de UCI World Tour.

De tweede etappe van 176,9 km gaat van Ardooie naar Vorst. Als de renners een gemiddelde snelheid van 44 km/u aanhouden rijden ze om 15.45 uur door de Fabrieksstraat in Ruisbroek. Je kan dus supporteren voor de grote namen uit het wielrennen op 5km van de aankomst.

Tijdens de doortocht van de koers zal dit lokaal voor wat verkeershinder zorgen. Vanaf 14u heerst er ook een parkeerverbod langsheen het parcours.
De Enecotour is dagelijks ook live te volgen op Sporza en op www.enecotour.com.


Rit 2:De rit vertrekt nog in het biljartvlakke Ardooie, maar trekt vervolgens richting de Vlaamse Ardennen. Daar worden de deelnemers enkele zware kuitenbijters voorgeschoteld. Eerst trekt het peloton over de Côte de Trieu, de Kruisberg, Mont de Saint Laurent en Kluisberg, om daarna in volle finale de Alsemberg en Bruine Put te overwinnen. Na de beklimming van de Bruine Put is het nog veertien kilometer richting Vorst, waar ook de finish licht oplopend is.
2013-08-12-ritschema_eneco-tour_ruisbroek

%d bloggers liken dit: