VLEZENBEEK: – De zomer staat voor de deur en het wordt dus hoog tijd om jullie op de hoogte te brengen over de activiteiten die in Vlezenbeek zullen plaats vinden tijdens de maand augustus.
Raymond De Saegher van Hoebelbike en Gerrit Decock van de Hoebelfeesten stelden deze week samen de nieuwe edities voor omdat er altijd een band zal zijn tussen Hoebelbike en Hoebelfeesten Vlezenbeek. Bovendien hebben ze allebei besloten om “back to the roots” te gaan.
– Voor hoebelbike betekent dit kortere afstanden, de passages bij interarbo, café de linde en
Brouwerij Lindemans.
– Voor de Hoebelfeesten werd er behoorlijk gesleuteld aan het trouwe programma, de tent en
de doelgroep.
Er werd ook in overleg beslist om zowel hoebelbike als Hoebelfeesten een weekje later op
de kalender te zetten.
2013-07-03-boesztering_01

HOEBELBIKE 2013

Raymond De Saegher: ‘Als mede-stichter van de Hoebel nu 35 jaar geleden, ben ik blij hier terug samen met de Hoebelfeesten ons programma 2013 te mogen voorstellen. Door de jaren heen zijn de Hoebelfeesten uitgegroeid tot grootste feestgebeuren in de gemeente en omliggende. Hoebelbike van zijn kant werd het het grootste sportevenement van Sint-Pieters-Leeuw en met onze lange afstanden (tot 125 km) ook het bekendste evenement op de mountainbikekalender uit de streek.

Beide organisaties worden met open armen ontvangen door Jos en Francine Van Cutsem op hun Baljuwhoeve. We hebben alles een weekje opgeschoven tov vorig jaar om, zoals de traditie het wil, onze tochten te laten doorgaan de week voor de Hoebelfeesten.
2013-08-11-flyer-hoebelbike Dwz dat we vrijdag 09/08/13 starten met onze avond- en nachttocht voor een tocht van 35km. Start inschrijving 18u00 einde 22u00. Zoals steeds zal er gezorgd worden voor een aangename sfeer op de binnenkoer van de Baljuwhoeve (Nederstraat 55 1602 Vlezenbeek)

Zondag 11/08 gaan onze dagtochten door en hier heeft de biker de keuze tussen 30km, 50km en 80km (80km zonder of met tijdsregistratie). Starttijden tussen 07u00 en 9u00 voor de langste afstand en tussen 8h en 10h voor de kortere afstanden.
Ook wij gaan dus weer wat “back to de wortelen” om niet te veel vreemde woorden te gebruiken. Wij moesten afstappen van die lange tochten door de beperkingen opgelegd door enkele overheden, die het ons moeilijk maken , ik vermoed gewoonweg om het zichzelf gemakkelijk te maken, door gewoon de doorgang te verbieden. Gemeente Beersel en Agentschap Natuur en Bos om geen namen te noemen. Hoe dit te rijmen valt met het vrij verkeer binnen Europa, campagnes om mensen aan het sporten te zetten, vrijwilligerswerk aan te moedigen of gewoon hun opdracht de bossen ook voor recreatie open te stellen, is mij een raadsel. Het verwondert me ook dat het selectief verbod tot gebruik van de openbare weg voor niet-Beerselse inwoners in de pers nog niet op de korrel genomen is, discriminatie ligt tegenwoordig nochtans gevoelig . Met spijt in het hart zie ik dat collega organisaties : Bruski Anderlecht, Politieverbroedering Halle daardoor al gestopt zijn en andere zoals Sabboika Buizingen en Breedhout hun parkoers naar Wallonnië verlegd hebben.

Gelukkig krijgen we wel de logistieke en morele ondersteuning en waardering voor onze inzet als vrijwilliger van de eigen gemeente Sint-Pieters-Leeuw, ook van het nieuw gekozen bestuur.

14 de hoebelbike MTB tocht in VlezenbeekOok bedrijven en partikulieren blijven ons ook steunen door ons bv doorgang te verlenen door hun domein. Zo rijden we dit jaar opnieuw door het domein van InterArbo waar eigenaar Pierre Demesmaeker zonder twijfel opnieuw een zeer origineel stuk parkoers zal bouwen, verder rijden we door niet overdekte deel van de brouwerij Lindemans, misschien zelfs door nieuw aangelegde bos en boomgaard, afhankelijk van de stand der bouwwerken en het weer. Op deze beide locaties zal er ook een bevoorradingspost voorzien zijn. De spectaculaire doortocht langs de toog in Café De Linde staat ook weer op het programma.We bekijken ook met schepen Bart Keymolen een paar doorgangen , enkel die dag toegankelijk, tussen zijn aardappelvelden. Het park van ziekenhuis Inkendael wordt ook weer exclusief opengesteld voor onze fietsers, in ruil voor onze medewerking aan hun sportdag voor patiënten.

Een groot deel van ons parkoers loopt dit jaar richting Dilbeek, we passeren ook in Anderlecht en Lennik .

Door het bereikbaar maken van onze tochten voor het brede publiek willen we ook helpen om meer mensen aktief op de fiets te krijgen. Om dit nog wat sterker in de verf te zetten hebben we ook een samenwerking met de mensen van Pedal Brussel opgezet, een fietskoerier. Via onze kanalen willen zij verder naambekendheid verwerven en wij kunnen via hen onze promo in het Brusselse op een “groene” manier verdelen.

Wij staan ook terug op de kalender van de O2 bikers marathon challange. Dit is een regelmatigheidscriterium met tijdsopname, geen wedstrijd .
De Speelvogels nemen terug de tijdsregistratie van deze marathon voor hun rekening.

Om de natuur ook nog een handje te helpen gaan we voor het derde jaar op rij aan elke deelnemer een inheemse boom schenken (met dank aan Inter Arbo). Er vanuitgaande dat we dit jaar tussen de 1500 en 2000 deelnemers zullen hebben zal dankzij dit initiatief België er opnieuw wat groener uitzien. Deze actie werd ook opgenomen in de actie“10 Miljoen Bomen” van BOS+

Naast de technische bijstand van Brukombikes, speelt de medische hulpverlening uiteraard ook een grote rol. Zo zorgen we er voor dat er jaarlijks een Rode Kruis-post bestaande uit 6 verpleegsters aanwezig is in de tent om bij kwetsuren de eerste zorgen toe te kunnen dienen. Verder staat er ook een ambulancewagen met een dokter ter beschikking die de ernstig geblesseerden op het parcours gaan opsporen om hun snel te kunnen behandelen.’

Gerrit Decock (Hoebelfeesten) en Raymond De Saegher (Hoebelbike) bakken de typische boestering
Gerrit Decock (Hoebelfeesten) en Raymond De Saegher (Hoebelbike) bakken de typische boestering

2013-07-03-boesztering_03 2013-07-03-boesztering_04

hoebelfeesten 2013

Wat ooit is gestart als een opendeurdag van jeugdhuis Hoebel is uitgegroeid tot een groots volksfeest verpreidt over verschillende dagen. De hoebelfeesten hebben steeds de kaart getrokken van live optredens van artiesten die een groot publiek aanspreken. Denk maar aan Soulsister, Clousseau (2x), Natalia, The radio’s, Dinky Toys, Boney M,… We zijn ook altijd zeer innovatief geweest, met als voorbeelden; Beachparty, Q-Party, Big Hoebel,…
Gerrit Decock: ‘Helaas hebben de kleinere festivals en dorpsfeesten het de laatste jaren niet makkelijk.
Dit komt vooral door stijgende kosten van artiesten, Sabam, Billijke vergoeding en veiligheidsmaatregelen, maar ook door het succes van mega-festivals zoals Werchter, Pukkelpop en Tommorowland. Daarbovenop zien we ook dat er jaar na jaar minder wordt geconsumeerd.

2011-08-13-hoebelfeesten_02Om de toekomst van de Hoebelfeesten te garanderen moest er dringend gesleuteld worden aan het concept en hebben we ook een besparingsplan uitgewerkt.

Bij de voorbereiding van de 34 hebben we duidelijke doelstellingen bepaald.
Zo willen we een ruimer publiek aanspreken door een zeer gevarieerd programma op te stellen met een duidelijke focus op een iets ouder publiek. Gezien de kermis, na het wegvallen van de wielerwedstrijden en zaal Elysee, ook minder aantrek heeft willen we ook meer kermisgevoel en gezelligheid brengen in onze tent. We gaan ook besparen op een aantal luxe materialen die we kunnen missen en dankzij onze erkenning als Cultuurvereniging binnen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kunnen we nu Podia, tafels en Stoelen gebruiken van de gemeente. Wij zullen trachten om zeker niet te besparen op Live Artiesten.
Met deze doelstellingen in het achterhoofd werd de programmatie van dit jaar samengesteld.
Er werd dit jaar gekozen om alles een weekend achteruit te schuiven om de tent ten volle kunnen te benutten.
2013-08-18-flyer-hoebelfeestenDit wil zeggen dat de Hoebelfeesten dit jaar doorgaan van 14 tot en met 18 augustus 2013.
Vernieuwing in de fuiven: als fuif voor de (1)7 tot 77 jarigen stellen we de Joe FM Party in plaats van de Q-Party. Zoals de naam “Greatest Hits Party” het aankondigt, gaat men de ene hit na de andere uit de jaren 70 – 80 – 90 en zelfs later uit de boxen laten waaien.
De boesteringenkermis blijft de enige vaste waarde op de Hoebelfeesten. Dit jaar zorgen we voor live optredens om 18u en 20u30.
Na meer dan 20 jaar Beachparty, wordt de jeugdparty omgedoopt tot BeatzParty, zonder zwembad.
Vernieuwing voor optredens: een nieuwe show van Café Flamand met nieuwe gastartiesten, en als voorprogramma De Corsari’s, met als toetsenman een rasechte Vlezenbekenaar: Pieter Goossens.
Vernieuwing ook met de familiedag: uiteraard blijft het Spel zonder grenzen op de agenda, maar we vullen aan met een wandelzoektocht van 5 km, een dansinitiatie m.m.v. Gympie, een optreden van Pipo en Pipette (16u) een grimmage stand en een oude volksspelen stand.
De bezoeker mag zich ook nog verwachten aan enkele andere nieuwigheden. Zo zal de tent iets kleiner worden en 90° draaien. We zorgen ook voor een primeur in het dorpsfeestlandschap door de toog in het midden van de tent te plaatsen.
Ook de gerechten tijdens de Boesteringenkermis krijgen een opwaardering. De boesteringen en brochetten worden een stuk groter en de gast krijgt de keuze tussen koude en warme groentjes.’

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: