2013-04-15-wilgenhofSINT_PIETERS_LEEUW: – De OCMW- raad van Sint-Pieters-Leeuw heeft in zijn vergadering van 20 juni jl. besloten, meerderheid (N-VA en CD&V) tegen oppositie (Open VLD en PF) het gewezen woon- en zorgcentrum «Wilgenhof» te slopen.

Fons Geeroms, Politiek secretaris Open Vld- Sint-Pieters: ‘Het «Wilgenhof», gelegen in het centrum van de gemeente, is niet meer in gebruik als rusthuis en is vervangen door het WZC «Zilverlinde» in Zuun.
Volgens een schattingsverslag van de administratie van Registratie is het gebouw «in goede staat» en nog 1.700.000 euro waard.
De oppositie stelde dat er meerdere mogelijkheden waren.
Ofwel het domein te verkopen , grond en gebouwen , aan de prijs geschat door de administratie van Registratie, voor een totaal bedrag van minimaal 4.400.000 euro, of tweede mogelijkheid en, mits enkele aanpassingen, een nieuwe bestemming geven aan het gebouw.
Het slopen van dit gebouw , wat nog eens 100.000 euro zal kosten , was volgens de oppositie geen optie, vooral omdat het nog zeer onduidelijk is wat er met de grond gaat gebeuren na de sloping. De meerderheid heeft immers op dit ogenblik klaarblijkelijk echt nog geen concrete plannen voor de toekomst !’

zie ook artikel 21 juni – KLIK HIER

%d