SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag werd de 16 jarige Remco Geldhof in Tongeren tweede op het Nationaal LRV Kampioenschap Eventing in de reeks bij de beginnelingen.
2013-06-02-remco

Het kampioenschap had plaats op en rond de Galgenberg te Tongeren.
Wie een nationale titel op de Galgenberg ambieert moet op alle vlakken top zijn, want het heuvelachtig landschap vraagt om combinaties die in topvorm zijn. Niet alleen op conditioneel vlak, ook op mentaal vlak moeten de geselecteerden sterk in hun schoenen of beter in hun laarzen zitten, want de stress van het moment kan finaal de doorslag geven.

Eventing is de meest veelzijdige tak van de paardensport. De combinaties beginnen met een dressuurproef. Rijden nadien een cross-country, waarbij het er op aankomt om binnen de tijd en zonder hindernisfouten rond te rijden. Het afsluitend onderdeel is een jumpingsparcours. Wie de drie onderdelen met het minst aantal strafpunten kan afsluiten, wint de wedstrijd.

Remco Geldhof die bij de Landelijke Ruitervereniging Dandélion uit Dworp en Pepingen rijdt wist samen met het paard Cartoon Van De Molenhoek de drie disciplines goed te beheersen en behaalde zo een schitterende 2de plaats en werd dus Vice-Nationaal kampioen.

Ik ben heel blij met mijn tweede plaats.‘ vertelt Remco Geldhof, ‘Ik heb een foutloos crossparcours en een foutloze jumping afgelegd. Enkel in de dressuur heb ik enkele punten verloren tegenover de latere winnaar.

Na 10 jaar paardensport is het een toppunt in zijn carrière geworden. Eerder dit jaar won Remco selectiewedstrijden in Gavere en in Mol.
Volgend seizoen treedt hij met Cartoon aan in de volgende categorie”licht”.
Remco Geldhof: ‘Met mijn ander jonger paard “High Flyer van ‘t Kinroyderveld” hoop ik volgend jaar ook vooraan te eindigen op het Belgisch Kampioenschap.’

landelijke-rijverenigingen_LRV_logoDe vzw Landelijke Rijverenigingen (LRV), is een vereniging van meer dan 400-tal plaatselijke ponyclubs en rijverenigingen. LRV is een door BLOSO erkende en gesubsidieerde ruitersportfederatie LRV heeft meer dan 13 000 leden.
Het accent binnen LRV ligt op het ‘democratisch’ paard- en ponyrijden en het toegankelijk en laagdrempelig maken van deze sport.

%d