2013-04-17-website-pajottenlandREGIO: – Regiocommunicatie en het UiT-verhaal voor Pajottenland en Zennevallei.

In het Pajottenland en de Zennevallei vinden maandelijks tal van activiteiten plaats: wandel- en fietstochten, info-avonden, proeverijen, erfgoedbeleving, kookcursussen, theater, muziek, … de regio is gezegend met een mooi en divers aanbod. Sommige activiteiten worden eerder lokaal georganiseerd voor een beperkt publiek, andere trekken zelfs mensen van ver buiten de regio.

Om deze activiteiten nog beter te communiceren, kan je als organisator je evenement ingeven in de UiT-databank. Zo wordt je evenement bekend gemaakt bij geïnteresseerden in gans Vlaanderen. Nieuw is nu dat communicatieambtenaren en organisaties ook een tag ‘UiT in Pajottenland en Zennevallei’ kunnen toevoegen voor activiteiten die plaats vinden in één van de 17 gemeenten in de regio (gemeenten Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rosde, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat) én die bedoeld zijn voor een ruim publiek, dus ook buiten de eigen gemeente. Zo komen we tot een mooie selectie van evenementen dicht bij huis.

Jos-Huwaert_Pajottenland-PlusJos Huwaert, Pajottenland+: “In  het magzine PenZine (n.v.d.r. zie ons artikel van 7 april 2013) vind je in het midden een kalender met een overzicht van de activiteiten voor de komende maanden. Dit is de selectie gebaseerd op eerder grote activiteiten die interessant zijn voor een ruim publiek. Het is ook dit overzicht dat je online terug vindt op de startpagina van www.penzine.be.
Uiteraard kunnen ook de kleinere activiteiten interessant zijn voor mensen van buiten de gemeente. Je kan op www.penzine.be dan ook doorklikken naar de UiT in Pajottenland en Zennevallei-pagina waar je een overzicht krijgt van echt alle activiteiten in de streek. Je zal versteld staan van het grote aanbod!Vergeet dus zeker niet de kalender uit PenZine op te hangen en af en toe UiT in P&Z te raadplegen op http://www.penzine.be. Zo mis je zeker geen enkele interessante activiteit, en dat vlak bij je thuis!

Uiteraard blijft onze communicatie in de regio niet beperkt tot het UiT-verhaal. De organisaties die PenZine op de markt brengen, werken reeds langer samen in hun digitale communiatie, en ook in hun drukwerk. We geven enkele voorbeelden: zo brengen de Erfgoecel en Regionaal Landschap nieuws van de andere collega’s in hun nieuwsbrief. Regionaal Landschap en Toerisme Pajottenland & Zennevallei hebben een rechtstreekse gebruikstool om nieuws en activiteiten op de website van Pajottenland+, www.pajottenland.be, te plaatsen. Omdat deze streekactoren allemaal werken vanuit een groot en gezamenlijk verhaal, namelijk de streekidentiteit en de streekeigenheid, is het logisch dat de communicatie naar mekaars doelgroepen in de toekomst verder blijft lopen.”

%d bloggers liken dit: