vaarhappening_archieffoto_02SINT-PIETERS-LEEUW / VLAANDEREN: – nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal NV starten in de periode april – september 2013 met het project Mobile Mapping op de Vlaamse waterwegen. Met Mobile Mapping worden 360°-panoramafoto’s gemaakt van alle Vlaamse waterwegen waaronder ook het Kanaal Brussel-charlerloi.

Met deze beelden inventariseren de waterwegbeheerders de objecten (oevers, bolders,…) naast de waterwegen. Dit gebeurt in het kader van een actualisatie van de elektronische vaarkaarten (Inland ECDIS). Er wordt op deze manier een actueel beeld van de huidige situatie van waterwegen opgenomen en heel wat nieuwe informatie (signalisatie, overslagplaatsen, aanlegsteigers, boeien,…) aan de kaarten toegevoegd.
Deze kaarten worden in de loop van 2013 – 2014 gratis aan de schippers aangeboden.
Een meetvaartuig vaart voor het inwinnen van de beelden de waterwegen langs beide oevers af. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht wordt de eventuele overlast voor de scheepvaart tot een minimum beperkt.

Privacy
Alle identificatiekenmerken (namen, identificatienummers, nummerplaten, gezichten van personen en andere persoonsgebonden verwijzingen) worden onherkenbaar gemaakt op de beelden.

%d