VLEZENBEEK: – Traditiegetrouw organiseert Hoebelbike jaarlijks hun leden en sponsorfeest. Dit jaar ging het feestje voor de 100 aanwezigen opnieuw door in de serre van Inter Arbo.
2013-03-16-hoebel_01 2013-03-16-hoebel_02
Het feest werd opgeluisterd door een JJMagic een goochelaar, de tradionele speech en een aantal eigen initiatieven waaronder ” Jan bijt hond”. Het buffet, samentgesteld door Nechly; werd door iedereen gesmaakt. Het werd een fijne avond voor iedereen.

2013-03-16-hoebel_07

Een fragment uit de toespraak van het bestuur:
Een toertocht organiseren is elk jaar opnieuw een huzaren stuk. Als er dan nog gemeenten zijn zoals Beersel die elke “vreemde” toertocht verbiedt op haar openbare wegen en een Agentschap Natuur en Bos dat ons op een parkoers van 125km geen enkel stukje toegang laat tot de bossen , dan moeten we wel heel creatief en gemotiveerd zijn om ermee door te gaan. En dat doen we. We waren hierdoor genoodzaakt om ons parkoer te verleggen richting Dilbeek, Groot-Bijgaarden en Sint-Martens-Bodegem. Maar dit is zeker en vast niet slechter want onze parkoerbouwer Tom heeft er de mooiste stukken uitgezocht en het mag gezien worden. We zijn dan wel noodgedwongen afgestapt van de ultra lange afstanden van meer dan 100km. Dus een beetje terug naar onze roots, nm een toertocht voor iedereen toegankelijk:30 50 of 80km. Dit jaar schuiven we ook een weekje op naar 9 en 11 aug ,zodat we een week voor de hoebelfeesten blijven.

En dat we creatieve parkoersbouwers zijn bewezen we. Dankzij onze sponsors en goede kontacten en de aanpak van Tom hebben we vorig jaar toch wel opnieuw een aantal unieke passage in het parkoers kunnen lassen. Zo was er de doorgang door het domein Inkendaal (de bijtjes), reden we door de brouwerij Lindemans, heeft Pierre van Inter Arbo opnieuw een spektakulair stuk parkoers gebouwd, iets wat op elk forum uitvoerig ter sprake komt alsook de nu al legendarische doortocht door café De Linde die zelfs een Duitse krant haalde. Als er iemand nog ideëen heeft laat maar komen.
2013-03-16-hoebel_03

bron:Jan Bennoot, Marc Geerts – www.hoebelbike.be

Hoebelbeike editie 2013:
De nachttocht gaat door 09/08/2013 –  De dagtochten gaan door op 11/08/2013.

%d