2013-03-23-Oproep Leve de hop_Landelijke GildenDILBEEK / REGIO: – Hopranken aanleggen aan de draad, oogsten en plukken, in het voorjaar hoppescheuten eten, hoppige biertjes proeven, enzovoort! Interesse? De ‘Orde van de Groene Bel’ zoekt vrijwilligers om 2x per jaar de laatste hopteler bij te staan op het veld.

Vanuit Landelijke Gilden, gewest Asse-Dilbeek, wensen we lokale inwoners samen te brengen in de “Orde van de Groene Bel”. Samen met deze geïnteresseerden willen we een traject gaan van vorming, opleiding en samenwerking om de lokale hopboer in Sint-Martens-Bodegem te ondersteunen in zijn hopwerkzaamheden. Dit is een plattelandsproject in de Vlaamse Rand ondersteund door de Vlaamse Landmaatschappij en Dilbeeks Erfgoed.

Op zaterdag, 23 maart 2013 om 15.00 uur zal een eerste onthaal- en ontmoetingsnamiddag georganiseerd worden in Huisje Mostinckx te Sint-Martens-Bodegem.
Daar zullen de eerste vrijwilligers samenkomen.
Tijdens deze namiddag zal het project: Orde van de Groene Bel toegelicht worden, zal een bezoek gebracht worden aan de hopvelden met een getuigenis van de plaatselijke hopboer, een nieuw hopbier wordt voorgesteld door Brouwerij Palm en alles wordt gepast opgeluisterd door de gekende volkszanger Walter Evenepoel.

Wij vragen om deze informatie mee te verspreiden via jullie perskanalen en media, waarvoor onze dank.
We willen jullie ook graag verwelkomen op deze zaterdagnamiddag, 23 maart te Sint-Martens-Bodegem.

Wanneer: 23 maart 2013, om 15:00 uur
Waar: Huisje Mostinckx, Dorpsplein 5, Sint-Martens-Bodegem
Info en inschrijving: Joris Vanderveken, joris.vanderveken@telenet.be, T. 0474 32 46 00 of Dirk Remaut, dirk.remaut@pandora.be, T. 0473 36 26 35

%d