logo_vlaams-brabantVLAAMS-BRABANT: – Gisteren avond zette de provincie Vlaams-Brabant haar meest verdienstelijke sporters in de bloemen tijdens het 21ste sportgala. De provinciale sportprijs gaat dit jaar naar paralympisch atlete Marieke Vervoort uit Diest.

Laureaten sportprijzen
Tijdens het provinciaal sportgala werd de beloftevolle jongere, de publieksprijs, de trofee van sportverdienste en de provinciale sportprijs uitgereikt.

  • De provinciale sportprijs ging naar atlete Marieke Vervoort voor haar prestaties tijdens de Paralympics. Marieke Vervoort behaalde vorig jaar een gouden medaille op de 100 meter rolstoelsprint en een zilveren medaille op de 200 meter rolstoelsprint op de Paralympics in Londen.
    De drie andere genomineerden waren de veldrijders Sven Nys en Niels Albert, horden- en 4x100m-loopster Elodie Ouedraogo.
  • De prijs van ‘Beloftevolle jongere’ naar voetballer Dennis Praet voor zijn doorbraak bij Anderlecht.
  • De ‘Trofee voor Sportverdienste’ naar atletieklegende André Dehertoghe uit Leuven voor zijn schitterende carrière op de piste .
  • De winnaar van de publieksprijs is eveneens Marieke Vervoort uit Diest voor haar prestaties tijdens de Paralympics.

‘We wensen onze sporters van harte proficiat met hun prestaties en hopen hen nog vaak op een podium te zien staan‘, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport.

Steun voor gemeenten die sport promoten
Tijdens het sportgala kregen de ‘sportieve’ gemeenten uit Vlaams-Brabant een cheque voor hun werking.
Het bedrag van de subsidies is afhankelijk van de mate waarin de gemeenten hun inwoners mobiliseren om aan sport te doen‘, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport en gezondheid.
Sint-Pieters-Leeuw ontving 2.108,45 euro
(Ter vergelijking: Beersel: 414,50 ; Halle 1.158,17 ;Dilbeek 2.095,58)

%d bloggers liken dit: