2013-01-04-teaser-hoebelfeestenVLEZENBEEK: – Koen Van Der Straeten was 6 jaar lang voorzitter van VZW feestcomité Hoebel die jaarlijks de Hoebelfeesten in Vlezenbeek organiseert. Hij heeft er samen met het bestuur voor gezorgd dat de Hoebelfeesten steeds op de kaart stonden als waarschijnlijk 1 van de grootste dorpsfeesten uit onze regio. Heel wat grote namen uit de Belgische artiestenwereld passeerde de revue tijdens deze periode (Regi, Wout, Natalia, de Romeo’s, Café Flamand,…). Tevens zorgde hij ervoor dat heel wat nieuwe en jonge krachten het bestuur van het feestcomité vervoegden.
Na de hoebelfeesten van 2012 heeft Koen Van Der Straeten besloten om de fakkel door te geven. Op 6 oktober werd Gerrit Decock aangesteld als “nieuwe” voorzitter.

Gerrit-Decock_voorzitter-HoebelfeestenNieuw kan je dit echter niet noemen, gezien Gerrit Decock reeds 13 jaar voorzitter is geweest voor hij de fakkel doorgaf aan Koen Van Der Straeten. Gedurende deze periode introduceerde hij de eerste Q-Party, en stond er er ook zeer gekende artiesten op de Vlezenbeekse planken. Daarnaast was hij ook het creatieve brein achter Big Hoebel (Big Brother in de tent), Miss Vlezenbeek en het CatchGala. Gerrit heeft zich gedurende 6 jaar terug getrokken uit het bestuur maar is steeds een helpende hand geweest tijdens de hoebelfeesten en kent dus nog steeds de kneepjes van het vak.

Net zoals andere dorpsfeesten in de regio is het de laatste jaren niet makkelijk om grote artiesten te betalen, veel volk aan te trekken en er op het einde van de rit nog iets aan over te houden. En met mega festivals en concerten, zoals Werchter, Pukkelpop & Tomorrowland als concurrent zal dit niet makkelijk worden.

De grootste uitdaging voor de nieuwe voorzitter wordt dus om samen met het bestuur om op een creatieve en kostbewuste manier er voor te zorgen dat de hoebelfeesten terug meer aantrek krijgen bij zowel het jonge als het iets oudere publiek.

Wij kunnen nu reeds in primeur meegeven dat in 2013 de 34ste editie van de hoebelfeesten zullen doorgaan van 14 tot en met 18 augustus  2013.

%d bloggers liken dit: