logo_vlaams-brabantVLAAMS-BRABANT –  De provincie Vlaams-Brabant keurde een milieuvergunning goed voor drie windturbines in Beersel-Sint-Pieters-Leeuw en een milieuvergunning voor vier windturbines in Asse. Ze zullen samen 36.400.000 kWh per jaar produceren. Dat is groene stroom voor 9.100 gezinnen.

Het is nu wel nog wachten of ook de bouwvergunningen worden goedgekeurd.

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant gaf groen licht voor een milieuvergunning voor de uitbating van drie windturbines door Ecopower cvba en WE-Power nv ( = Colruyt groep) in Beersel-Sint-Pieters-Leeuw en voor vier windturbines van Ecopower cvba in Asse.

2012-12-21-windmolen-simulatieWindturbinepark in Beersel-Sint-Pieters-Leeuw
De drie windturbines zijn gelegen aan de Vaartweg in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, op de westelijke oever van het kanaal Brussel-Charleroi. Ze staan evenwijdig met het kanaal op een onderlinge afstand van 385 meter.
Elke turbine heeft een vermogen van 2,3 MW, samen leveren ze stroom voor 3.600 gezinnen.

Burgers participeren in groene stroom
Deze windturbines komen er op basis van een weldoordachte beleidskeuze van Asse en Beersel en de lokale adviesraden. We steunen hun keuze voor hernieuwbare energie, in lokale projecten, in rechtstreekse eigendom van burgers’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor leefmilieu.‘Want zowel in Beersel als in Asse zullen  windturbines gerealiseerd worden door Ecopower cvba. Ecopower is een groenestroomcoöperatie die volledig in handen is van nu al meer dan 43.000 Vlamingen. Ecopower investeert rechtstreeks in de productie van groene stroom en levert die aan kostprijs aan de leden van haar coöperatie.’

Vlaams-Brabant klimaatneutraal
Door de goedkeuring van deze zeven windturbines komt het Vlaams-Brabantse totaal nu op 48 milieuvergunningen.
Windturbines produceren groene, hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie is duurzaam omdat ze afkomstig is van energiebronnen, zoals wind, die er altijd zullen zijn. Ze stoten ook, in tegenstelling met steenkool, olie, of aardgas, geen CO2 uit. Ze passen dus volledig in ons doel om onze provincie klimaatneutraal te maken’, zegt gedeputeerde Luc Robijns.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: