SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – In de loop van maandag 26 november en dinsdag 27 november 2012 is in en rond Brussel door een manifestatie van melkveehouders ernstige verkeershinder mogelijk.

In de loop van maandagochtend zullen colonnes met tractoren en bussen zich vanuit Luik, Namen en Doornik/Halle naar het centrum van Brussel verplaatsen. De eerste hinder in Vlaanderen wordt in principe vanaf 10u verwacht, dus net na de ochtendspits.

Tussen 10u en 11u30 kunnen vertragingen optreden op belangrijke invalswegen naar de hoofdstad:
de E40 Tienen-Brussel, de E411 Waver-Brussel, de Ring van Brussel, en gewestwegen zoals de N5 Waterloo-Brussel, de N6, Bergensesteenweg Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Brussel en de N3 Leuven-Tervuren-Brussel).
Na 11u zullen de meeste problemen zich situeren in het hoofdstedelijk gewest, met name op de Tervurenlaan, de Woluwelaan en, tot slot, in de Europese wijk, de eindbestemming van de manifestanten.

De buitenlandse manifestanten blijven tot dinsdag in Brussel maar sommige Belgische deelnemers zullen maandag al in de namiddag en avond huiswaarts keren. Dat kan in de avondspits problemen veroorzaken voor het verkeer richting Leuven en diverse bestemmingen in Waals-Brabant.

Dinsdag na de middag loopt de manifestatie op haar einde. Dan zullen ook de buitenlandse manifestanten huiswaarts keren. De (vroege) avondspits van dinsdag kan hier hinder van ondervinden.
Luister maandag en dinsdag zorgvuldig naar de verkeersinformatie en de nieuwsberichtgeving alvorens u zich in en rond Brussel op de weg begeeft.

bron: www.verkeerscentrum.be/verkeersinfo/nieuws

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder