RUISBROEK: – Een aannemer is in opdracht van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting cvba (GMV) begonnen met de afbraak van een deel van de krotten in de Kerkstraat en P. Cornelisstraat in Ruisbroek.

De krotten waren al lang een doorn in het oog van vele inwoners van Ruisbroek en kwam nog uitgebreid aan bod tijdens het verkiezingsdebat op 6 september 2012 in Ruisbroek (KLIK HIER voor het artikel).
 
 

Het nieuwe project van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting in de Kerkstraat kan niet meteen gerealiseerd worden.

Directeur GMV,Marc Paesmans : ” De afbraak kan niet volledig gebeuren omdat de woning 32 nog niet onteigend is. Wij wachten al geruime tijd en met ongeduld op nieuws vanuit de gemeente. Het bestuur van GMV ( Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting) heeft beslist om intussen toch met de afbraak te beginnen gezien de zeer slechte toestand van de gebouwen en de klachten van de omwonenden. De gemeente was hiervoor ook vragende partij. D.w.z. dat de Kerkstraat 34 ook niet afgebroken wordt om schade aan het nummer 32 te vermijden. Hierdoor moeten de plannen herbekeken worden. Er waren 24 appartementen voorzien in 2 van elkaar losstaande gebouwen. Een gebouw van 18 appartementen (3 x 6) in de Kerkstraat en een gebouw van 6 appartementen in de P. Cornelisstraat, met daarachter voldoende parking. Het is dus nog even wachten, om te zien hoe de plannen aangepast kunnen worden. Waarschijnlijk zullen er 3 appartementen minder gerealiseerd worden om de doorgang naar de parking te kunnen realiseren.”

Vorige week zag de Kerkstraat er nog zo uit:
   

2 comments

  1. En zeggen da’k als klein manneke nog in de “34” gewoond heb. Doet wel raar om te weten dat het gaat afgebroken worden. Ik heb dat altijd een leuk huis gevonden. En een leuke tuin achteraan.
    Maar ja, da’s dan 40 jaar geleden.

  2. En nu maar hopen dat die parking ook zal kunnen gebruik worden door de buurt zodat de parkeerdruk in de straten wat daalt. Na 15 jaar overlast door de krotten hebben we dat wel verdiend!

Comments are closed.

%d