VLEZENBEEK:  Bezoekers van het kerhof van Vlezenbeek hebben  vastgesteld dat verscheidene graven van de oudstrijders beschadigd werden, in die zin dat het rood van de Belgische vlag weggeschuurd werd zodat nog alleen het zwart en het geel overblijft.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “Net zoals vele burgers ben ik verontwaardigd want deze daden getuigen van het totaal ontbreken van respect tegenover de oudstrijders die hun leven gelaten hebben voor het vaderland. Ik kan deze gang van zaken niet tolereren en heb bij de politie klacht ingediend tegen onbekenden en de politie gevraagd de grafschennissen vast te stellen en een onderzoek in te stellen naar de daders. Zodra de politie de nodige vaststellingen gedaan heeft, vraag ik onze technische diensten de Belgische vlag op de oudstrijdersgraven met rood bij te schilderen en zo de graven van de oudstrijders in ere te herstellen.”

Getuigen kunnen zich melden bij de politie:
www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

UPDATE: woensdag 7 november 2012 , 14.20 uur:
Burgemeester Lieve Vanlinthout:” Ik kan u meedelen dat onze technische diensten vandaag begonnen zijn met het aanbrengen van de rode kleur in de Belgische vlagjes op de 54 gedenktekens van de oudstrijdersgraven te Vlezenbeek. Dit werk zal vandaag beëindigd zijn zodat op 11 november – de dag van de Oudstrijders – hun graven in eer zullen hersteld zijn.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: