SINT-PIETERS-LEEUW / VLAANDEREN: – Op zondagavond 30 september 2012 palmen “DE 327” de indrukwekkende inkomhal van de Beursschouwburg (hartje Brussel) in. Ministers, partijvoorzitters en andere politici zijn die avond expliciet niét welkom: het woord is aan de 327 achttienjarigen – één uit elke gemeente – die allemaal live aanwezig zijn. Voor Sint-Pieters-Leeuw is dit Rani Leyssens.

“DE 327” kregen de afgelopen weken in het grootste geheim originele opdrachten om uit te voeren in hun eigen gemeente. Daarin maken ze duidelijk hoe het is om achttien te zijn in úw dorp of stad. Bestaan er plaatsen waar je op een zaterdagavond cultureel op je honger blijft zitten? Waar geraak je met het openbaar vervoer het snelst in de bioscoop? En zijn er nog plekken waar je na 22 uur nog ongestraft een feestje kan bouwen op straat?

Heel Vlaanderen werd doorkruist om deze experimenten in beeld te brengen: van Avelgem en Assenede over Oosterzele en Opglabbeek tot Zandhoven en Zaventem. Ook in de studio laten “DE 327” zich niet onbetuigd, want ze mogen er live en ongecensureerd hun meningen en ervaringen ventileren.

Dat geldt ook voor de Eén-kijker zelf, want die kan via pc, tablet of smartphone live deelnemen aan een enquête die de bevindingen van “DE 327” vergelijkt met die van de rest van Vlaanderen.

Voor Sint-Pieters-Leeuw neemt Rani Leyssens deel. volg haar via volgende link: http://www.de327.be/gemeente/sint-pieters-leeuw

1 comment

Comments are closed.

%d