REGIO: – Vandaag  lanceert vzw ‘de Rand’ zijn nieuwe website: www.derand.be.
De site ziet er niet alleen anders uit, hij is ook met meer structuur uitgebouwd rond de activiteiten van ‘de Rand’ : taalpromotie, onthaal en integratie, Randkrant en de zeven gemeenschapscentra (de Boesdaalhoeve, de Bosuil, de Kam, de Lijsterbes, de Moelie, de Muse en de Zandloper). Elk van de gemeenschapscentra heeft een eigen site met het cultuurprogramma, nieuws en andere activiteiten.

Vzw ‘de Rand’ is actief op verschillende terreinen. De nieuwe website gidst de bezoeker doorheen alle projecten en activiteiten. Om anderstaligen te onthalen, wordt specifieke informatie ook in het Engels, Duits en Frans gegeven. Dat gaat o.m. over taallessen Nederlands, taalstages en taalateliers
voor kinderen, het praatcafé Café Combinne en theaterproducties op maat voor wie Nederlands leert. Voorstellingen waar anderstaligen hun Nederlands kunnen oefenen, krijgen taalicoontjes, zodat bezoekers de moeilijkheidsgraad kunnen inschatten.

Een ticket of abonnement kopen, wordt eenvoudiger. Bezoekers kunnen on line hun zitje kiezen en
betalen, en hun ticket thuis afprinten.

Vzw ‘de Rand’ ondersteunt het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel en onthaalt anderstaligen. De organisatie is actief in de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand met een specifieke taak in de faciliteitengemeenten.

%d