VLEZENBEEK / BRUSSEL: – Ridder Jozef Sluys ging na meer dan 41 jaar dienst als organist van de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal op pensioen.

Als erkenning kreeg hij van de pauselijke vertegenwoordiger in Brussel het Silvesterkruis. De toegekende rang is die van ‘Ridder in de Orde van de H. Paus Silvester’. Dit is de op twee na hoogste onderscheiding die de kerk uitdeelt.

Jozef Sluys is heel gelukkig voor de erkenning die hij nu krijgt voor de jarenlange inzet voor de klassieke orgelmuziek en voor zijn inzet in de kathedraal. Hij is de bezieler van de Brusselse Kathedraal-concerten, de Internationale Orgelweek van Brussel en de Historische Concerten van O.L. Vrouw-Lombeek.

Op 24 november 2011 werd Jozef Sluys ook de eerste ereburger van Sint-Pieters-Leeuw.

%d bloggers liken dit: