VLAAMS-BRABANT / ZENNEVALLEI: – De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant geeft tegemoetkomingen voor een totaalbedrag van 2.262.000 euro aan sociale huisvestingsmaatschappijen voor de aangroei van sociale huurwoningen.

Karel Gutschoven, directeur van sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei kreeg vandaag 330.000 euro voor 20 nieuwe sociale huurwoningen van het project Alsembergsesteenweg/ Ukkelsesteenweg  in Beersel.

Het Woonpunt Zennevallei is erkend als sociale huisvestingsmaatschappij door het Vlaamse Gewest en werken samen met de gemeenten Beersel, Halle, Pepingen, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

‘Niet iedereen heeft het geld om een eigen woning te kopen of te huren. Een belangrijk middel om het recht op wonen voor iedereen te vrijwaren zijn de sociale woningen. Sociale huisvestingsmaatschappijen zorgen voor een aanbod aan woningen voor mensen die het niet zo breed hebben. De provincie Vlaams-Brabant geeft deze sociale huisvestingsmaatschappijen een duwtje in de rug‘, zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor wonen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder