SINT-PIETERS-LEEUW: -Langsheen de Lenniksebaan werd de aandacht van de politiepatrouille getrokken door 2 inzittenden van een personenwagen dewelke zich verdacht gedroegen. Het voertuig droeg vervalste nummerplaten en in de kofferruimte van de personenwagen werd inbrekersmateriaal aangetroffen.
In het voertuig zat een minderjarig zigeunerkoppel. Beiden werden opgepakt en meegenomen naar het commissariaat voor botscan en contactname dienst voogdij gelet zij niet in het bezit waren van identiteitsdokumenten. Gelet er geen directe aanwijzingen werden gevonden dat ze ergens hadden ingebroken dienden ze na verhoor terug in vrijheid te worden gesteld.

Een alerte buurtbewoner verwittigde vrijdag de lokale politie van 3 verdachte personen in de omgeving van een woning in de Hendrik Bayensstraat (Zuun) waarvan de bewoners afwezig waren.
De patrouille kon 3 verdachten, allen drager van handschoenen, oppakken ter hoogte van het kerkhof van Zuun. Het verder onderzoek op het commissariaat leidde tot linken met andere dossiers van eerder gepleegde inbraken . De drie jongeren, 17 en 18 jaar oud, uit de regio werden ter beschikking van het parket gesteld .

Diefstal in woning
– Zondagavond omstreeks 23 uur werden de bewoners van een woning in de Meersteen gewekt door verdachte geluiden in hun woning op het gelijkvloers.
Toen de bewoner zich ging vergewissen stelde hij vast dat de keukendeur opengebroken was en er voorwerpen verplaatst waren. Hij verwittigde onmiddellijk de politie doch volgens buurtonderzoek konden de dader(s) niet meer opgemerkt worden. Vermoedelijk namen zij te voet de vlucht toen ze opmerkten dat de bewoner gewekt werd. Er werd niets uit de woning ontvreemd.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/5414/

%d bloggers liken dit: