SINT-PIETERS-LEEUW : Persbericht N-VA Sint-Pieters-Leeuw – Gemeentelijke diensten moeten vanuit alle deelgemeenten bereikbaar blijven met bus van De Lijn.

Marleen De Kegel: “Door het besparingsplan van de Lijn zal bus 172 vanaf 16 april beperkt worden tot 2 ritten per dag, ’s morgens om 7.25u en ’s avonds om 16u en een extra rit op woensdagmiddag.
De Lijn schaft bus 172 af omdat deze lijn onrendabel is. Zeker vanuit Vlezenbeek wordt de bus te weinig gebruikt.
Buslijn 172 is het enige openbaar vervoer dat de deelgemeentes van Sint- Pieters-Leeuw met elkaar verbindt. Deze buslijn bedient ook heel wat gemeentelijke diensten: het gemeentehuis en de bib aan de Rink, het O.C.M.W. en het vredegerecht in Ruisbroek. Op het traject liggen ook het ontmoetingscentrum De Merselborre, het ziekenhuis Inkendaal, het G.C.C.Coloma, de jeugddienst Laekelinde, en de stations van Lot en Ruisbroek.

N-VA begrijpt dat De Lijn moet en wil besparen. We begrijpen evenwel niet dat deze beslissing in overleg met het gemeentebestuur genomen is. N-VA vindt dat de gemeentediensten bereikbaar moeten blijven voor personen die geen eigen vervoer hebben. De N-VA wenst dat de gemeente eventueel in overleg zou zorgen voor een alternatief zoals een belbus van de Lijn of een eigen shuttledienst.
Voor N-VA staat het vast dat er een minimum aan dienstverlening moet blijven. Door de vergrijzing zullen steeds meer ouderen zich moeten verplaatsen naar de bovengenoemde diensten. Als een geregelde lijndienst niet mogelijk blijkt, moet een andere oplossing geboden worden.

Marleen De Kegel, bestuurslid van NV-A Sint-Pieters-Leeuw en regelmatige gebruiker van bus 172.

%d