GAASBEEK: – Vanaf 1 april 2012 (geen aprilgrap!) worden ook de jonge bezoekers in de watten gelegd in het kasteel van Gaasbeek! In samenwerking met het Geluidshuis ontwikkelde het Kasteel van Gaasbeek een unieke, verrassende audiotour voor families.

Het Geluidshuis, gespecialiseerd in ‘audiodelicatessen’ van hoge kwaliteit, ontwierp hiervoor een ludiek en creatief scenario, waarbij het kasteel bewoond wordt door diverse muizenfamilies die huizen achter de lambriseringen, in de bedden, verborgen hoeken en spleten. Vanuit hun schuilplaatsen observeerden zij het wel en wee van de kasteelbewoners en geven zij daar nu commentaar bij, die beurtelings educatief en komisch is. Het verhaal wordt omkaderd met fijne muziek. En omdat het hele scenario erg gelaagd is, kunnen zowel kinderen als volwassenen er op verschillende niveaus van genieten.

De teksten werden ingesproken door de volgende Vlaamse acteurs: Vic De Wachter, Nico Sturm, Ini Massez, Sara Vertongen, Hilde Heijnen, Günther Lesage, Bruno Vanden Broecke, Stijn Cole en Koen De Bouw. Illustrator Korneel Detailleur gaf Arnoldus kleur.

Trek je stoute schoenen aan en kom kennis maken met Arnoldus XVI, portiersmuis van het Kasteel van Gaasbeek!

Praktische informatie: vanaf 1 april 2012. Tickets kosten € 7, reductietarief € 5 p.p., € 1 tot 26 jaar, gratis voor kids tot 7 jaar.
Het kasteel is open van 1 april tot 11 november 2012, dagelijks van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u), maandag gesloten.
Het gebruik van de audiogids is gratis.
adres: Kasteelstraat, 40 – 1750 Gaasbeek (Lennik)

%d