VLEZENBEEK: – De ouderraad van Ave-Mariabasisschool te Vlezenbeek is bezorgd om de onveiligheid die het herinvoeren van het tweerichtingsverkeer met zich meebrengt. Ook het hardnekkige probleem van de foutparkeerders heeft een grote, negatieve impact op de verkeersveiligheid. Als ouderraad werd een brief gestuurd naar de gemeente (burgemeester en schepenen) om dit probleem aan te kaarten.

Hieronder vindt u een copie van de brief.
De burgemeester heeft ondertussen al ontvangst van onze brief bevestigd en beloofd deze door te geven aan de mobiliteitsambtenaar en de dienst verkeer bij de politie.

Geachte Burgemeester,
Geachte schepenen,

Via dit schrijven wil de ouderraad het ongenoegen van vele ouders en leerkrachten melden ivm de verkeerssituatie rond de Ave-Mariabasisschool te Vlezenbeek.

Er zijn steeds meer en meer hardleerse foutparkeerders aan onze school. Ondanks de opmerkingen van de wijkagent aan deze foutparkeerders, blijft dit probleem voortduren. Vooral wanneer er geen (wijk)agent aanwezig is. Opmerkingen hieromtrent door andere ouders/leerkrachten worden steeds met een excuus weggewuifd. Wij zijn van oordeel dat enkel boetes deze mensen van gedachten zullen doen veranderen. Daarom vragen wij voor de veiligheid en in het belang van onze kinderen dat hier kordaat tegen opgetreden wordt.

Tevens is er het probleem van de herinvoering van het tweerichtingverkeer in het onderste deel van Dorp. Dit brengt vooral gedurende de spits gevaarlijke situaties met zich mee. Auto’s die ’s morgens van de Vlezenbeeklaan naar de kleuterschool willen rijden, moeten dikwijls lang wachten omdat er teveel auto’s in de andere richting rijden. Soms moeten ze zich zelfs op het voetpad plaatsen om het verkeer door te laten, wat zeer gevaarlijke situaties voor onze kinderen met zich meebrengt. Daarom vragen wij dat in het belang van onze kinderen terug éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd in dit deel van Dorp, zoals tijdens de bouwwerken aan de kleuterschool.

Als afsluiter zou ik graag volgend spreekwoord gebruiken : BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN.

Met veilige ouderraadgroeten, Dirk Michel – Voorzitter Ouderraad Ave-Mariabasisschool

2 comments

  1. Ik ben zelf inwoner van de Laudinnestraat en ik ben het volledig eens met dit voorstel.

    Het is mijns insziens de evidentie zelf dat het laatste gedeelte van Dorp een éénrichtingsstraat dient te worden (zoals het was tijdens de werken aan de nieuwe school). Ik had trouwens aan de burgemeester een mail gestuurd met dit voorstel. Om onbegrijpbare politieke redenen werd het voorstel van een éénrichtingsstraat afgevoerd. Ik stel voor dat de burgemester en schepenen de situatie eens gaan bekijken wanneer de kinderen de school verlaten: gewoon niet te doen en levensgevaarglijk voor de kinderen!

    1. Dit is blijkbaar niet alleen de mening van de ouderraad maar ook van de bewoners. Het is ons uiteindelijk maar te doen om de veiligheid van onze kinderen. Bedankt voor deze reactie.

      Dirk Michel

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder