PAJOTTENLANDPAJOTTENLAND /SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdag gingen schepen voor landbouw Luc Van Ruysevelt en Tania Stadsbader, Netwerkmanager Pajottenland+ langs bij enkele Leeuwse boerenfamilies in Sint-Pieters-Leeuw die aan eigen thuis verkoop doen.Voor een verkennend gesprek om toe te treden tot de nieuwe Pajotse coöperatieve vennootschap.

Tania Stadsbader: “We bezochten een paar landbouwers in de hoop hen warm te maken om mee in de coöperatie te stappen zodat alle deelnemers tesamen een compleet pallet streekproducten kunnen verkopen.
18 Pajotse ondernemers willen zich reeds verenigen in een coöperatieve vennootschap. We zoeken vooral ook aanvullingen op ons pakket!

Onze korf bestaat voornamelijk uit kleine familiebedrijven uit Pajottenland & Zennevallei, zeg maar de boer om de hoek, vaak zelfs van generatie op generatie overgeleverd, met focus op verse hoeveproducten, die zij met trots en liefde bereiden. Vakmensen met hart voor hun product en hun omgeving en die stuk voor stuk een verhaal te vertellen hebben.

Onze hoeveproducenten werken nog volgens het grond-tot-mond principe. De hoeveslagers en kaasboeren staan zelf in voor het kweken van het voedsel, de verzorging van hun dieren en de vlees- en zuivelverwerking tot zelfs het verwerken van die zuivel tot bakkerijproducten.”

Luc Van Ruysevelt: ” Vorig jaar in september lanceerden we ter promotie van de thuis verkoop in Sint-Pieters-Leeuw de paneeltjes ‘boerenhofleverancier’ (zie artikel 23/09/2011 – KLIK HIER).
Nu zijn we vrijdag reeds bij enkele boerenhofleveranciers verkennende gesprekken gestart of men niet ook producten van collega’s kan verkopen die in hun eigen aanbod niet voorkomen. Er is reeds interesse en anderen kijken nog wat de kat uit de boom.
Het systeem van een coöperatieve heeft heel wat voordelen. Zo kunnen klanten bij één van de deelnemers de lokale producten van verscheidene deelnemers kopen en hoeven ze dus niet meer door de hele regio te rijden. Door het grotere aanbod die elke verkoper heeft zullen de mensen ook vlugger bij hem langskomen om echte eigen streekproducten te kopen.”

%d bloggers liken dit: