VLAAMS-BRABANT: – Jean-Pol Olbrechts, eerste gedeputeerde in Vlaams-Brabant, zal op 14 oktober geen kandidaat meer zijn voor de provincieraadsverkiezingen. Hij wordt op 14 april 65 jaar.

Na een jarenlange gemeentelijke en provinciale politieke carrière en een beroepsloopbaan in het onderwijs wil hij plaats maken voor jong politiek talent in de CD&V in Vlaams-Brabant.
Jean-Pol Olbrechts: “Sinds 1976 ben ik politiek actief. Lokaal was ik onder meer OCMW-voorzitter en burgemeester van Grimbergen, provinciaal zal ik op het einde van het jaar 12 jaar gedeputeerde zijn. Ik ben iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft dankbaar dat ik deze lange politieke carrière mocht uitbouwen. Ik word dit jaar 65 jaar, en wil nu vooral tijd besteden aan gezin, familie en vrije tijd.”

Provinciaal voorzitter Tom De Saegher bedankt Jean-Pol Olbrechts voor zijn jarenlange verdiensten voor de partij. “Politicus zijn is niet eenvoudig. Jean-Pol heeft dit meer dan 30 jaar met brio en enthousiasme gedaan. Hij was niet alleen lokaal en provinciaal politiek actief, hij was ook jarenlang arrondissementeel voorzitter van CD&V Brussel-Halle-Vilvoorde. Ik wil hem dan ook uitdrukkelijk danken voor alles wat hij heeft gedaan voor de partij.” CD&V Vlaams-Brabant zal, indien ze opnieuw deel uitmaakt van de meerderheid in de provincieraad, op zoek moeten gaan naar een waardige opvolger voor Olbrechts.

%d bloggers liken dit: