SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze week stelde de Koninklijke Schuttersgilde Sint Sebastiaan Sint-Pieters-Leeuw trots de nieuwe kalender voor. De gilde schiet met de traditionele handboog op staande wip in het centrum van Sint Pieters Leeuw. Al jaren gaan zij er prat op dat ze met bogen schieten zonder katrol, vizier of ander hulpmiddel.
 
Vijfentwintig activiteiten staan op het programma in 2012 en iedere woensdag wordt er in het centrum van Sint Pieters Leeuw geschoten. Dat brengt het totaal dit jaar op 77 activiteiten.

Niet alleen is de schuttersgilde zowat de grootste schuttersgilde op staande wip van heel België, maar tevens is het een levendige vereniging met een zeer drukke agenda.
Hoofdman, Danny Pierreux : “Om zoveel activiteiten jaar op jaar tot een succes te kunnen maken, zijn er steeds heel veel helpende handen nodig en daar is in onze gilde gelukkige geen gebrek aan”.

Ondanks dat er vele activiteiten exclusief voor leden zijn, zijn er ook dit jaar ook weer heel wat evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Uiteraard is iedereen welkom op woensdagavond om eens een kijkje te komen nemen en zijn er de publieke schietingen op zaterdag en zondag.

Hoogtepunt van het jaar is sinds jaar en dag de Koningschieting (zie artikel 25/4/2011) die traditioneel doorgaat op Paasmaandag. Op 1 mei is er een initiatieschieting. Mensen die graag eens zouden willen proberen om te schieten op staande wip kunnen dat die dag eens uitproberen of men kan ook gewoon een pintje of een geuze komen drinken. De Katuit sluit het clubkampioenschap af en op 11 november is er vaste afspraak op de jaarmarkt. Het schuttershof is dan geopend en men kan er een warme soep of iets anders drinken alsook een croque monsieur eten.

Deken, Gunther Coppens: “Het grote publiek kan die dag uitzonderlijk schieten op liggende wip. Dat trekt ieder jaar veel volk. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het schuttershof aan de Depauwstraat.”

In 2013 bestaat de schuttersgilde 525 jaar. Volgend jaar zal dus zeker wederom een feestelijk jaar worden.

Meer info: www.sintsebastiaan.be

%d bloggers liken dit: