SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK: – De projectweek van het SIGO! Lennik staat in het teken van ‘GO! For Life’, een actie van het gemeenschapsonderwijs in samenwerking met ‘Music For Life’ van StuBru. Deze voormiddag verkochten de leerlingen van  de tweede graad symbolisch toiletpapier in Sint-Pieters-Leeuw ten voordele van Music For Life.
 
Op school werd er gewerkt met de slogan ‘We do give a shit’ tijdens een speciale themaweek. Hierdoor kwamen de leerlingen alles te weten over de grootste doodsoorzaak bij kinderen over de hele wereld, namelijk diarree.

Vandaag verkocht de 2de graad van SIGO, ondanks de gure weersomstandigheden, onder andere in Zuun toiletpapier tvv van de StuBru actie. De volledige opbrengst gaat integraal naar ‘Music For Life‘ die werkt rond de situatie in Nepal.

 
Diarree is, samen met longontstekingen, de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Alhoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt toch amper 39 procent van de kinderen met diarree in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld (UNICEF, 2009). Dat is vaak het gevolg van onwetendheid over de juiste behandeling. 

Het tweede luik van de projectweek voor de tweede graad richt zich op de kringloopactie. Ook hier lieten de leerlingen deze voormiddag hun goed hart zien door speelgoed, kledij en boeken die ze niet meer gebruiken een tweede leven te geven in de Televil kringloopwinkel te Sint-Pieters-Leeuw.

%d bloggers liken dit: