VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant begeleidt jeugdprojecten in Asse, Diest, Opwijk, Overijse en Sint-Pieters-Leeuw.
Met het project Extreme Makeover krijgen gemeentelijke jeugddiensten de kans om een frisse wind door hun beleid te laten waaien.

Eén van de taken van de provincie is het ondersteunen van gemeenten. We doen dat ook voor gemeentelijk jeugdbeleid, onder meer via het project Extreme Makeover. We geven de gemeenten hiermee een kans om eens een frisse wind te laten waaien doorheen hun jeugddienst. Communicatie leren bekijken door een jongerenbril of de toegankelijkheid van het vakantieaanbod verhogen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen zijn concrete voorbeelden van zo’n makeover“, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor jeugd.

De provincie coördineert de begeleidingstrajecten en zoekt naar de juiste deskundigen voor de concrete vragen waarmee de gemeenten zitten. De begeleiding zelf gebeurt door de vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ).

Dit jaar kregen jeugdprojecten uit vijf gemeenten een Extreme Makeover. Het gaat om :

  • de profilering van de jeugddienst en betrekken van jongeren bij de werking in Asse
  • dynamiek in de jeugdraad brengen in Diest
  • verbeteren van de communicatie en vergroten van de naamsbekendheid van de jeugddienst in Opwijk
  • ondersteuning en coaching van de jeugdraad door de jeugddienst in Overijse
  • herdenking van het communicatiebeleid in Sint-Pieters-Leeuw

“Ook volgend jaar zetten we de Extreme Makeover-begeleiding verder. We roepen dan ook de gemeentelijke jeugddiensten van Vlaams-Brabant op om projecten in te dienen“, besluit gedeputeerde Elke Zelderloo.

%d bloggers liken dit: