VLAANDEREN: – 71 Vlaamse steden en gemeenten waaronder Sint-Pieters-Leeuw stellen zich kandidaat voor de verkiezing fietsstad/gemeente 2012.
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits neemt het initiatief voor de fietsprijzen. Die zullen volgend jaar voor de allereerste keer worden uitgereikt. Met de bekroning wil de minister steden en gemeenten aansporen om een goed, integraal fietsbeleid uit te werken en kunnen gemeenten ook leren van elkaars realisaties.

Om te streven naar een beter lokaal fietsbeleid riep Vlaams minister Hilde Crevits op het laatste Fietscongres nieuwe fietsprijzen voor steden en gemeenten in het leven. Er zijn drie categorieën : steden met meer dan 50.000 inwoners, steden tussen 20.000 en 50.000 inwoners en gemeenten met minder dan 20.000 inwoners. In elke categorie wordt de Fietsgemeente 2012 verkozen.

Vlaams minister Crevits : “Het is de bedoeling de vele mooie projecten in de schijnwerpers te plaatsen en we hopen dat die inspirerend zullen werken. Het doet me een groot plezier dat 71 steden en gemeenten de prijs van fietsstad/gemeente willen winnen. Dat betekent dat gemeentebesturen een goede fietsinfrastructuur en een integraal fietsbeleid hoog inschatten en bereid zijn daar inspanningen voor te leveren. Een ambitie die ik deel!”

Kandidaten categorie 2: meer dan 20 000 inwoners, minder dan 50 000 inwoners:
Bilzen (L),Brasschaat (A),Brecht (A),Diest (VB),Halle (VB),Herent (VB),Ieper (WV),Kapellen (A),Koksijde (WV),Lochristi (OV),Lier (A),Maldegem (OV),Menen (WV),Mol (A),Mortsel (A),Oudenaarde (OV),Scherpenheuvel-Zichem (VB),Sint-Pieters-Leeuw (VB),Sint-Truiden (L),Temse (OV),Wevelgem (WV),Zele (OV),Zemst (VB).

Meer info op : www.fietsgemeente2012.be

%d bloggers liken dit: