SINT-PIETERS-LEEUW: – Na een dag jaarmarkt zijn er in de marge altijd enkele weetjes over het gebeuren te rapen. Een kleine selectie:

20.000
Door het goede weer kwam de aangekondigde massa naar de jaarmarkt. Zo’n 20.000 mensen vertoefden vandaag tussen de meer dan 400 kraampjes.

Wie heeft het hardste schot van Leeuw
Op de stand van KV Brucom Sportief kon men deelnemen aan de wedstrijd ‘Wie heeft het hardste schot van Leeuw’. De snelheid waarmee naar doel getrapt werd er gemeten.
Bij de mannen won Matthias Levacq met een trap van 113 km/uur en bij de vrouwen presteerde Letitia Landerloo het best met een doeltrap van 89 km/uur.

5 pendelbussen
Zoals elk jaar kon men parkeren op de 600 parkingplaatsen van Makro en gebruik maken van de gratis pendelbussen van Bell Tours om naar de jaarmarkt te gaan.
Dit jaar reden er 5 bussen ipv de 3 bussen zoals de vorige jaren.

shuttledienst Vlezenbeek
Nieuw dit jaar en bij wijze van experiment was er ook een gratis shuttledienst vanuit Vlezenbeek met zes hybride wagens van toyota garage G. de Laat.
De zes chauffeurs pikten de mensen op aan het oud gemeentehuis van Vlezenbeek en brachten hen tot aan de jaarmarkt.

multidisciplinaire cel
Aan het gemeentehuis werd ook voor het eerst een ‘multidisciplinaire cel
‘ opgericht. Dit is een soort commandopost met een vertegenwoordiging van alle veiligheids disciplines zoals brandweer, lokale politie, Rode Kruis, gemeente en communicatiedienst. Zo kon men bij eventuele problemen of rampen efficiënt en snel samenwerken.
Het nut van de cel werd kort na aanvang van de jaarmarkt al bewezen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse toen een meisje een hoofdwonde opliep. Ze werd ter plaatse verzorgd door het rode kruis en dan overgebracht naar het ziekenhuis.

Bekijk ook onze fotoreportage (van deze ochtend) over de lokale verenigingen op de jaarmarkt – KLIK HIER.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: