ZUUN: – In Zonnig Leven, in Sint-Pieters-Leeuw, heeft vandaag de jaarlijkse ‘Coca-Cola Collectors Meeting’ plaats die georganiseerd wordt door Johan van Mierlo en zijn vrouw Sandrina Van Handenhove.

Om 10.00 uur toen de Internationale verzamelaars beurs opende haasten vele verzamelaars zich naar binnen om enkele stukken voor hun collectie op de kop te tikken. We kwamen vele Nederlanders, Fransen en Duitsers tegen. Er werd gesnuisterd tussen Coca-Cola kerstartikelen,blikjes, flessen, glazen, kleding, miniatuur auto’s, emaille reclame borden,…

Johan van Mierlo: ” Het klopt dat hier veel buitenlanders zijn. Dit komt omdat we in vele landen reclame maken voor deze beurs. En door de jaren groeit de beurs ook door de mond aan mond reclame. Vandaag zal hier heel wat gelegenheidsvolk over de vloer komen die aangesproken zijn door de naam ‘Coca-Cola. Maar we verwachten toch ook zo’n 500 echte Coca-Cola verzamelaars.
De trends in het Coca-Cola verzamelaars wereldje die op dit moment al zo’n drie jaar loopt is de Alu. Dus de aluminium Coca-Cola flesjes die zijn en blijven hot. En nu voor de 125 jarige verjaardag van Coca-Cola zijn er een aantal nieuwe uitgekomen dus dat is voor velen hier vandaag extra leuk. En natuurlijk alles wat rond die 125 jaar verkocht wordt willen de verzamelaars hebben.”

Organisator Johan van Mierlo en de Noor Svenn Iversen

Johan van Mierlo: Elk jaar zijn er ook vele buitenlandse standhouders en zo is het verhaal van de Noor Svenn Iversen die voorzitter is van de Noorse Coca-Cola collectors club wel leuk. Vorig jaar kwam hij voor de éérste keer naar de beurs met een klein rugzakje met een paar artikelen in. Daarna is hij ook naar de beurs in Wilrijk geweest, toen had Svenn al een doos bij want hij kwam met het vliegtuig. Dit jaar is hij vanuit Noorwegen met de auto gekomen naar Sint-Pieters-Leeuw om zelf een stand op te zetten. Dat doet me als organisator natuurlijk enorm plezier dat je merkt dat de beurs nog steeds elk jaar groeit.”

Svenn Iversen: ” Voor mij is deze collectors meeting heel interessant om nieuwe zaken voor mijn collectie te vinden. Het is voor mij leuk om met Belgische verzamelaars te handelen en nieuwe zaken te kopen die je bij ons niet vindt.  Dit jaar ben ik met de auto gekomen om Coca-Cola artikelen uit Noorwegen te verkopen maar ik denk dat ik meer zelf zal kopen dan dat ik verkoop! Ik verzamel quasi alles van Cola maar vooral de flessen en glazen die ik dan thuis kan toevoegen aan mijn eigen collectie die ik heb ondergebracht in een eigen verzamelkamer “.

%d bloggers liken dit: