SINT-PIETERS-LEEUW: – De op pensioen zijnde Guy Van Ruysevelt kan niet stil blijven zitten en gaat een nieuwe uitdaging aan. Volgende week opent hij in zijn Art-Deko huis, aan de Pastorijstraat 5, op de gelijkvloers een polyvalente ruimte ( kunstgalerij) met een tentoonstelling.
 
Guy Van Ruysevelt: ” De eerste tentoonstelling lanceer ik zo een beetje gelijk met de Leeuwse jaarmarkt zodat veel mensen kennis kunnen maken met deze locatie. Bedoeling is om te starten met een vier tal tentoonstellingen per jaar. Naar het gelang het succes kunnen dat er meer worden. Mijn broer Luc die tevens kunstenaar is zal me bijstaan om kunstenaars uit te nodigen om hier tentoon te stellen.”

Maar Guy heeft nog meer plannen met zijn Art-Deko huis dat dateert uit 1903 en waar hij zelf veel in gerestaureerd heeft.

Guy Van Ruysevelt: ” Het gelijkvloers zal gebruikt worden als polyvalente ruimte. Zo kan men er ook vergaderen of bijvoorbeeld een wijndegustatie organiseren.
Tegen de zomer van 2012 hoop ik ook dat boven alles opgeknapt is. Want daar wil ik één ruime kamer ombouwen om een bed & breakfast aan te bieden. Want hier aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw lig je zeer centraal gelegen om het Pajottenland te verkennen en ook het wandel- en fietsknopen netwerk van het Pajottenland is vlakbij“.

De eerste tentoonstelling die bij Den artiest zal plaats hebben bevat sculpturen en schilderijen van Luc Van Ruysevelt en Miro Da Silva.
Je kan hun werken bewonderen op 4,5,6 en 11,12,13 november 2011 van 15.00 tot 20.00 uur in de Pastorijstraat 5 te Sint-Pieters-Leeuw.

%d bloggers liken dit: